YAZARLAR

Kocaman etki

Birçok kulübün borca battığı dönemde borcu olmayan ve iyi kadro kurabilen takımlardan birisi olan Konyaspor’un şampiyonluk hayali kurması asla yadırganmasın. Aykut Kocaman ile yarım kalan hayaller tamamına erecektir.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor yönetimi radikal bir karar alarak Rıza Çalımbay’ın sözleşmesini feshederek tarihinin en başarılı teknik direktörü Aykut Kocaman ile anlaştı.

Öncelikle Rıza hocanın gönderilmesini sağa sola çekenlerin tamamı Konya düşmanıdır. Konya şehri ile alıp veremeyenler Rıza Çalımbay’ın Atatürkçü olmasından dolayı gönderildiğini söylüyorlar. Bu konu ile alakalı Hadi Özışık abimizin bir videosu var. Rıza hocanın Atatürkçülüğü ile Aykut Kocaman’ın Atatürkçülüğünü neye göre ölçeceksiniz? Ayrıca Rıza hocanın takımdan gönderildikten sonra kanal kanal gezmesi de çok etik değildi. 1 ay önce televizyonda aradığım huzurlu ortam Konyaspor’da var derken takımdan gönderilmesinin akabinde “Konyaspor’da huzurlu bir ortam yok” diye açıklama yapması durumu özetliyor.

Aykut Kocaman’ın bu şehirde kredisi sonsuzdur. Bitmez! Konyaspor Aykut Kocaman ile lig 3.sü oldu, onun döneminde Uefa Avrupa Ligine katıldı. Türkiye Kupasını onun döneminde aldı ve onun kadrosu Süper Kupayı kazandı. Böylesine başarılı bir hocanın bu takımın başına tekrar getirilmesinin arkasında farklı şeyler aramayın. Aykut Kocaman Konya’dan omuzlarda uğurlandı ve Kocaman’ın dönüşünü ekranları başından izleyenler gördüler ki meşalelerle çiçeklerle binlerce taraftar tarafından yapıldı. Tarihinin en başarılı teknik direktörünün bu şehre tekrar dönmesi tamamen sportif başarı içindir. Ülkemizde belli bir kesimin Konya düşmanlığı sürekli sıcak tutulmaktadır. Konya, Selçuklu’nun başkentidir. Bu şehre düşmanlık besleyenlerin ne tür kişiler olduğunu, milli değerlerden ne kadar uzak olduklarını herkes biliyor.

Aykut Kocaman’ın ilk maçının Galatasaray deplasmanı olması Konyaspor adına sevindiriciydi. Takımın kısa sürede derlenip toparlanmış olması da ayrı bir sevince sebebiyet verdi. Galatasaray deplasmanında rakibe birkaç cılız atak dışında pozisyon vermemek çok önemli. Galatasaray’ın bir tane karşı karşıya kaldığı pozisyon dışında pozisyonu yok. Galatasaray’ın korner bile kullanmadığı maçta Konyaspor ciddi ataklardan sonuç bulamadı. Özellikle Jahovic ve Ömer Ali net pozisyonları değerlendiremedi. Galatasaray’ın golü de Konyaspor’un kendi filelerine attığı bir goldü. Takımın derli toplu oynaması, defansif anlamda dirayetli olması ve deplasmanda bu kadar çok pozisyona girmesi Konyaspor’da Aykut hocanın dokunuşlarının etkisini görmezden gelemeyiz.

Aykut Kocaman’ın 3.dönemi umarım daha büyük başarılara vesile olur. Anadolu takımları şampiyonluk hayali kuruyorsa Aykut Kocaman, Abdullah Avcı gibi isimleri takımlar üzerinde kurmaya çalıştığı sistemlerin büyük etkisi var. Bu fitili Bursaspor ateşledi ama buna bile şans dediler. Sivasspor iki kez şampiyonluk yarışını son anda kaybetti. Başakşehir, son yıllarda ortaya koyduğu istikrarlı futbolun meyvesini mutlaka yiyecektir. Birçok kulübün borca battığı dönemde borcu olmayan ve iyi kadro kurabilen takımlardan birisi olan Konyaspor’un şampiyonluk hayali kurması asla yadırganmasın. Aykut Kocaman ile yarım kalan hayaller tamamına erecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER