YAZARLAR

Futbolumuz hükmen mağlup oldu!!!

Maç saha içi olaylar sebebi ile tatil edildi. Yarın büyük bir sürpriz olmaz ise TFF konu ile ilgili kararını verecek. Lakin TFF kararını vermeden ben size sonucu açıklayayım; ‘’Futbolumuz hükmen mağlup oldu!!’’

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Beni takip edenler bilir,ben futbolda sahadışını çok fazla yazmam, hatta sosyal hayatımda da ilgilenmem. Benim için aslolan oyundur. Kim sahaya nasıl bir diziliş ile hangi taktik ile çıkmış ona bakarım, rakibini yenmek için hangi hamleleri yapmış, hangi futbolcuyu hangi pozisyonda kullanmış, neyi doğru, neyi yanlış yapmışta maçı kazanmış veya kaybetmiş ona bakarım. Sadece Türk futbolunu da değil Avrupa liglerini hatta Uluslararası diğer ligleride takip ederim. Malum geçtiğimiz Perşembe günü Türkiye kupası yarı final maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Önce sahada, yaklaşık bir haftadır da sahadışında karşı karşıya mücadeleleri devam ediyor. Maç saha içi olaylar sebebi ile tatil edildi. Yarın büyük bir sürpriz olmaz ise TFF konu ile ilgili kararını verecek. Lakin TFF kararını vermeden ben size sonucu açıklayayım; ‘’Futbolumuz hükmen mağlup oldu!!’’ Neden mi mağlup oldu? İşte nedenleri;

1.Toplumda sağlıklı nesiller yetiştirmek için, çocuklarımızı uyuşturucu,sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için spora kanalize ediyoruz. Ülkemizde uzak ara en popüler spor branşı futbol. Ve görüyoruzki futbolun en popüler maçları yani derbiler bile yarım kalabiliyor maalesef. Çocuklarımızı yönlendirdiğimiz spor bu değil, bu olmamalı, bu asla doğru örnek olmayacak çocuklarımız için!!!

2.Maç boyunca sahaya yabancı madde atıldı. Sahaya bıçak atmakta suç, pamuk atmakta. TFF maç sonrası ivedilikle mevcut talimatname doğrultusunda kararı açıklamalıydı. Bunu ertelemek işi sulandırmaktan başka bir işe yaramadı. Şenol Güneş’in kafasında kan varmış veya yokmuş neyi değiştirir. Konuyu bukadar gereksiz seviyelere indirgemenin manası nedir?

3.Saha içi olaylardan dolayı tatil edilen ilk maç değildi bu. Peki son maç olması için neler yaptık. Bukadar önemli sosyal bir sorunu nasıl çözmemiz gerektiği hususunda tek bir kelime konuşmadan habire yangına körükle gidildi. Eminimki ligde şampiyonluk yarışı bukadar kızışmışken her iki camia içinde Türkiye kupası ilk aşamada önemsiz. Madem böyle taraftarları, camiaları bukadar germeye ne gerek var?

4.Sonuç olarak önemli bir travma atlattı futbolumuz. Ben Türk futboluna, Türk futbolcusuna, Türk teknik direktörlere inanıyorum. Bir an önce silkelenmeli kendimize gelmeli ve herkes işini en iyi şekilde yapmaya odaklanmalı. Bizim uluslar arası arenada çok önemli başarılar kazanacak yeteneklerimiz var, yeterki bu sığ, gereksiz çekişmeleri bir tarafa bırakalım..

Yorumlar
TREND HABERLER