YAZARLAR

Ertelenmiş hesaplar..

Son Söz’üm Perreira’ya; Bilginiz vardır muhtemelen ama Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte bu ülkenin lokomotif takımlarından biri. Kimsenin bizi kendi takımlarımızdan mahrum etmeye hakkı yok.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Enteresan bir psikoloji içine girdi spor kamuoyu. Sanki Beşiktaş’ın iki maçı ertelenmedi de, ikisini de kaybetti. Böylece Fenerbahçe rakibine 5 puan fark atmış oldu. Yok böyle bişey Beşiktaş’ın iki maçı eksik ve iki maç 6 puan eder.

Haftalardır aynı şeyi yazıyorum Fenerbahçe için. Son yılların en kötü ofansif oyununu oynuyorlar. Sanki bir halısaha maçında olduğu gibi, iyi defans yapıp topu alan ileri koşuyor topla birlikte. Top rakipteyken bloklar arasında müthiş bir yardımlaşma var, ama top Fenerbahçe’ye geçtiğinde iddia ediyorum Perreira bile 3. pasın kime gideceğini bilmiyor. Bu da Fenerbahçe’nin pozisyon kıtlığının sebebini açıklıyordur. İlginç olan  ise 19 maçta 14 galibiyet alan bu takımın 10 maçını tek farklı skorlarla kazandığını herkes unutuyor.

Bir maç düşünün ilk yarıyı 2 penaltı golü ile önde bitiren takım (ki ilk pozisyon penaltı değil), ikinci yarıda rakip kaleye gidemiyor. Bu izahı mümkün bir durum değildir. Fenerbahçe tek forvetle oynuyorsa, ortasaha 3’lüsünden birinin mutlaka 10 numara olması gerekir. Üstelik kendi evinizde ligin orta sıra takımlarından birine karşı. Diego bir sebebten oynamıyorsa pekala Alper tercih edilebilir 10 numara bölgesinde. Ozan’dan daha verimli olacaktır. Ozan da biraz geride Mehmet Topal’ın bölgesinde oynar. O zaman daha verimli daha flexible bir orta sahanız olur. Fenerbahçe’nin şampiyonluk için daha fazla gol pozisyonuna ve dolayısıyla gol atmaya ihtiyacı var. Bir gün hiç olmayacak bir maçta tek farklı kazanamazsanız bütün emekleriniz heba olur gider.

Son Söz’üm Perreira’ya; Bilginiz vardır muhtemelen ama Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte bu ülkenin lokomotif takımlarından biri. Kimsenin bizi kendi takımlarımızdan mahrum etmeye hakkı yok. Belki gazetecilere öfkelisinizdir, bu öfkenizde haklı da olabilirsiniz. Lakin sizin gibi milyonlarca taraftarı olan bir klubün teknik direktörü daha olgun davranmalı. Oynattığınız futbol yeterince antipatik, aynı duyguları sizin şahsınız içinde beslemek istemiyoruz..

Yorumlar
TREND HABERLER