YAZARLAR

Derbi iptali üzerine..

Önümüzdeki yıl bu futbolculardan biri veya bir kaçı FIFA'ya güvenlik sebebiyle tek taraflı sözleşme feshi için başvurursa işte o zaman futbol adına gerçek bir kaostan bahsetmek mümkün olabilir..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi tarihte ilk kez güvenlik sebebiyle ertelendi. Sizce bu futbolumuzda kaosa sebep olur mu?

Teknik açıdan değerlendirirsek olmaz.. Beşiktaş'ta geçen haftaya kadar eksik maçlarla oynandı. Sebep ne olursa olsun maç erteleme futbolun içinde her zaman var. Ama sosyal açıdan bir kaosa sebep olurmu, bunu konuda endişeliyim. Perreira'dan tutunda, Sneider'e, Podolski'ye hepsi tek tek güvenlik sorunları ile ilgili açıklamalar yapıyor. Önümüzdeki yıl bu futbolculardan biri veya bir kaçı  FIFA'ya güvenlik sebebiyle tek taraflı sözleşme feshi için başvurursa işte o zaman futbol adına gerçek bir kaostan bahsetmek mümkün olabilir..  

Böyle bir durumda FIFA'nın tepkisi nasıl olur sizce? FIFA nasıl bir yol izler böyle bir durumda?

Normal şartlar altında bir futbolcu her ne sebepten olursa sözleşme feshi için FIFA'ya başvuracak olursa, FIFA'ya somut deliller sunmak zorunda. Konu güvenlik ise burda iki türlü güvenlikten bahsedilebilir. Birincisi futbolcunun kişisel güvenliğidir ki bu özel bir konudur bireysel olarak değerlendirilir. İkincisi ise futbolu tehdit edecek seviyede ülke güvenliği. İşte bu konu Federasyonu aşar. Dün maçın iptalini valilik istemişti daha doğrusu valilik seyircisiz maç kararı verdi, Federasyon da klüp yöneticileri ile görüşüp erteledi maçı. Konu ulusal güvenlik ise İç işleri Bakanlığı ve Spor Bakanlığı seviyesinde değerlendirilir. FIFA'da bu konu da Federasyon vasıtası ile bir güvence talep edebilir..  Lakin sonuç ne olur bunu kestirmek çok zor. Şimdilik ben böyle bir risk olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ülkemizin reytingi en yüksek spor olayı. Yetkililerin daha hassas davranmaları gayet normal ve doğal. Dolayısıyla her hangi bir futbolcunun FIFA vasıtasıyla en azından ülkemizden ayrılmayı planladığını düşünmüyorum..    

Peki futbola dönelim. Beşiktaş'ın iki maçı ertelendiğinde oluşan puan farkından dolayı Beşiktaş'ın psikolojisinin bozulmasından bahsediliyordu. Şimdi tersi bir durum var, sizce Fenerbahçe'nin psiklojisi bu puan farkından etkilenir mi?

Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin durumu benzerlik göstersede birebir aynı değil. Beşiktaş kazandığı takdirde tekrar lider olma şansına sahipti, nitekimde öyle oldu. Eksik maçlarını kazandı ve liderliğe yükseldi. Lakin aynı şey Fenerbahçe için geçerli değil. Fenerbahçe kalan tüm maçlarını farklı bile kazansa Beşiktaş'ın kaybetmesini beklemek zorunda. Kaldı ki Fenerbahçe'nin ertelenen maçı Galatasaray deplasmanı. Yani en zor deplasmanı. Dün erteleme öncesi gördük ki Galatasaray taraftarı takımın durumu ne olursa olsun takımına desteğe gelmişti yani beklentileri var bu maça dair. Galatasaraylı futbolcularda bu beklentiye karşılık vermek isteyecektir. Sonuç olan şu ki; şampiyonluk yarışı tamamen Beşiktaş'ın elinde.. Şampiyonluk hikayesini Beşiktaş'ın performansı belirleyecek..

Yorumlar
TREND HABERLER