GALATASARAY

Beşiktaş Galatasaray derbi maçının sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray'ı Adem Ljajic'in attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Mücadelede futboldan çok VAR kararları konuşuldu. İşte Beşiktaş Galatasaray derbisinin geniş özeti...

Beşiktaş Galatasaray derbi maçının sonucu ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasındaki dev derbide Beşiktaş konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

Vodafone Park'ta galibiyeti getiren golü 18. dakikada penaltıdan Adem Ljajic kaydetti. Bu sonucun ardından siyah-beyazlı ekip 24 puana yükseldi. Beşiktaş, Şenol Güneş yönetimindeki derbilerde en çok galibiyeti Galatasaray'a karşı elde etti. Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Galatasaray ile yaptığı 7 maçın 5'inde galibiyet sevinci yaşadı.

Beşiktaş Galatasaray derbisinden karelerBeşiktaş Galatasaray derbisinden karelerBeşiktaş Galatasaray derbisinden karelerBeşiktaş Galatasaray derbisinden karelerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Son 9 resmi maçında 1 galibiyet alan Galatasaray ise 24 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, 19 Ekim'deki Bursaspor maçıyla başlayan süreçte Süper Lig'de 5, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 müsabakaya çıktı ve 1 kez kazanabildi.

Ayrıca Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 8 derbi maçta galip gelemedi. Rakip sahada son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunda, 4 Ocak 2015'te Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçta alan Galatasaray, sonraki 8 deplasman müsabakasından 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

Öte yandan mücadeleye VAR kararları damga vurdu.

BEŞİKTAŞ: 1 - 0 :GALATASARAY

Ve maç sona erdi.

90+5. dakika: Sol kanattan ceza sahasına giren Ricardo Quaresma altıpas sol çaprazına gelmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

90+3. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen kontra atakta orta alanda topla buluşan Ricardo Quaresma bekletmeden pasını sol çapraza doğru hareketlenen Caner Erkin'e gönderiyor. Caner ceza giriyor ve altıpas sol çaprazının gerisinden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera gole izin vermiyor.

90. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

88. dakika: Sarı kırmızılılar bir gol pozisyonundan daha yararlanamıyor. Sağ kanatta topla buluşan Muğdat Çelik son çizgiye inerek pasını ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan arkadaşı Sofiane Feghouli'ye gönderiyor. Sofiane Feghouli'nin yerden vuruşunu penaltı noktası üzerinde Maicon Roque topuğu ile tamamlamak istiyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

86. dakika: Siyah beyazlılarda Adem Ljajic rakibinin serbest vuruş kullanmasına engel olduğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

84. dakika: Konuk ekip gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Muğdat Çelik ortasını altıpas sol çaprazının gerisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Ömer Bayram gelişine vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

80. dakika: Siyah beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mustafa Pektemek oyundan alınırken yerine Vagner Love oyuna dahil oluyor.

79. dakika: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Sofiane Feghouli ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Loris Karius çıkıyor ve meşin yuvarlağa sahip oluyor.

77. dakika: Sarı kırmızılılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mariano Filho oyundan alınırken yerine Martin Linnes oyuna dahil oluyor.

75. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

73. dakika: Sarı kırmızılılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyundan alınırken yerine Muğdat Çelik oyuna dahil oluyor.

70. dakika: Sofiane Feghouli ceza yayının sağ çaprazında topu önünde buluyor ve bekletmeden şansını deniyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

67. dakika: Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Henry Onyekuru bekletmeden yerden kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Loris Karius'un üzerine gidiyor.

64. dakika: Henry Onyekuru rakibi Necip Uysal'ı geçmek isterken yerde kalıyor ve hakem Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında VAR sistemine gidiyor. Tecrübeli hakem VAR sistemine danıştıktan sonra Henry Onyekuru'nun topa elle müdahale ettiğini belirtiyor ve penaltı kararını iptal ediyor.

61. dakika: Sol kanatta topla buluşan Adem Ljajic topu sağ tarafına çekerek sağ ayağının içi ile plase vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sağ tarafından dışarı gidiyor.

59. dakika: Orta alandan gelişen Beşiktaş'ın atağında savunma arkasına havadan gönderilen topa Ricardo Quaresma hareketleniyor. Topu kontrol eden yıldız oyuncu ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelere gönderiyor. Hakem Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında Ricardo Quaresma'nın pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor ve golü iptal ediyor.

56. dakika: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Adriano Correia doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

53. dakika: Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Fernando Reges kaleye doğru çok sert vuruyor ancak kaleci Loris Karius'dan dönen topu savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

51. dakika: Siyah beyazlılarda Adriano Correia rakibinin ayağına bastığı gerekçesi ile sarı kart görüyor.

50. dakika: Henry Onyekuru topla birlikte ceza yayına sokuluyor ve rakibini geçmek istiyor ancak savunma rakibinin bu hamlesine izin vermiyor.

48. dakika: Ceza sahasınının hemen sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiçbir arkadaşı bulunmuyor.

47. dakika: Siyah beyazlılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Güven Yalçın oyundan alınırken yerine Atiba Hutchinson oyuna dahil oluyor.

46. dakika: Dev derbinin ikinci yarısı Galatasaray'ın vuruşu ile başlıyor.

45+6. dakika: Hakem Cüneyt Çakır düdüğü çalıyor ve müsabaka devre arasına giriyor.

Beşiktaş Galatasaray

45. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

43. dakika: Hakem Cüneyt Çakır konuk ekibin girdiği pozisyonda Domagoj Vida'ya yönelik elle oynama itirazları için VAR'a danışıyor ve oyunu devam ettiriyor.

42. dakika: Sarı kırmızılılarda Selçuk İnan kendisine yaptığı faulden sonra Gary Medel'in formasını çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

41. dakika: Gary Medel ve Fernando Reges karşılıklı olarak tartıştıkları gerekçesi ile sarı kart görüyorlar.

40. dakika: Adem Ljajic sağ çaprazda topla buluşuyor ve direkt olarak kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

38. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı kafa ile karşılamayı başarıyor.

35. dakika: Henry Onyekuru'nun ara pası ile sol kanatta Sofiane Feghouli topla buluşuyor ancak yardımcı hakemin bayrağı tecrübeli oyuncu için kalkıyor.

32. dakika: Galatasaray gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Ozan Kabak vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.

Beşiktaş Galatasaray

30. dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi siyah beyazlıların topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28. dakika: Adem Ljajic sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dorukhan Toköz kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

26. dakika: Ricardo Quaresma sağ kanattan gelişen atakta ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mustafa Pektemek topu kontrol ederek vuruşunu yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor.

25. dakika: Domagoj Vida kendisine yapılan tedavinin ardından oyuna devam ediyor.

24. dakika: Ev sahibi ekipte Domagoj Vida sakatlık geçiriyor. Oyuna devam edip edemeyeceği az sonra netlik kazanacak.

22. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

20. dakika: GOOOLL!! Adem Ljajic vuruşunu yapıyor ve Fernando Muslera'nın müdahalesine rağmen top kalenin ortasından filelerle buluşuyor.

18. dakika: Hakem Cüneyt Çakır VAR'a danışarak barajda kalan topa Eren Derdiyok'un elle müdahale ettiğine hükmediyor ve penaltı noktasını gösteriyor!

16. dakika: Kullanılan çift vuruşta Caner Erkin'in dokunduğu topa Adem Ljajic sert vuruyor ancak meşin yuvarlak barajdan geri geliyor.

Beşiktaş Galatasaray

14. dakika: Ceza sahası içi sol çaprazında savunmada Ozan Kabak'ın tabanı rakibi Mustafa Pektemek'in kafası üzerine fazla kalkınca hakem Cüneyt Çakır çift vuruşa hükmediyor. Siyah beyazlılar tehlikeli bir noktadan çift vuruş kullanacak.

12. dakika: Adriano Correia'nın ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Adem Ljajic uzun bir alanı topla birlikte geçerek ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

10. dakika: Savunma arkasına havadan atılan pasa Henry Onyekuru hareketleniyor ancak kaleci Loris Karius tehlikeyi sezerek çıkıyor ve meşin yuvarlağı uzaklaştırıyor.

8. dakika: Henry Onyekuru'nun pası ile ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sofiane Feghouli doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

7. dakika: Ricardo Quaresma topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokuluyor ve arkadaşı Güven Yalçın ile duvar pası yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor.

3. dakika: Caner Erkin sol kanattan taç atışını kullanıyor ve ceza sahası sol tarafında arkadaşı Güven Yalçın'ı topla buluşturuyor. Güven rakibinin üzerinden meşin yuvarlağı atarak ceza sahasına giriyor ve pasını penaltı noktasının sol arka çaprazındaki arkadaşı Adem Ljajic'e gönderiyor. Adem Ljajic bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

2. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Güven Yalçın son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Fernando Muslera çıkıyor ve meşin yuvarlağa rakibinden önce sahip oluyor.

1. dakika: Dev derbi ev sahibi Beşiktaş'ın vuruşu ile başlıyor. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER