YAZARLAR

Yükselme zamanı

Fenerbahçe devre arası transferlerinde oldukça başarılı bir adım attı. Comolli’nin devrede olmadığı ve ligi bilen oyuncuların alındığı bir devre arası transfer dönemi geçti.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Süper ligde oynayan Sadık, Serdar ve Tolgay transferine ek olarak Moses ve Miha Zajc takıma dahil oldu. Miha Zajc için bir şey söylemek çok erken olur. Fakat yerli oyuncuların bu takıma katkısının olacağından şüpheniz olmasın. Moses henüz ikinci maçında sonradan oyuna dahil olarak Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü attı ve iyi bir başlangıç yaptı. Giden oyuncuların hiç birisinin eksikliği hissedilmeyecek ama yeni katılan oyuncuların sağlayacakları katkıyı zamanla göreceğiz.

Ligde bu sezon ilk kez 2 maç üst üste kazanmanın mutluluğunu yaşayan bir Fenerbahçe var. Taraftar yine üzerine düşeni yaparak stadyumdaki yerini almış ve takımını maç öncesinden sonuna kadar destekledi. Oyuncuların da buna karşılık verdiğini söylemeliyiz. Maçın ilk onbirine baktığınızda yeni transferlerden sadece Sadık sahadaydı.Buna rağmen aynı isimlerle çok farklı oynayan bir Fenerbahçe vardı.Ersun Yanal’ın istediği futbol henüz tam anlamı ile olmasa da gözle görülen bir gelişim var ve iki haftada alınan 6 puan bunu net bir şekilde gösteriyor. Özellikle oyuncuların iştahlı olması da dikkatlerden kaçmıyor. Göztepe maçı özelinde Isla ve Dirar’ın performansı muhteşemdi. Maçın ilk yarısında takımın geneli iyi olmasına rağmen özellikle rakip bir kişi eksildikten sonra Ayew ve Benzia oyundan iyice düştüler. Ayew zaman zaman kendini gösterse de Benzia henüz Fenerbahçe’de kendini gösterebilmiş değil. Bu performansları ile devam etmeleri durumunda her iki oyuncunun da ilerleyen haftalarda forma şanslarını yitireceklerini düşünüyorum.

Genel olarak yeni transferlerinde ilerleyen haftalarda takıma sağlayacakları katkı ile taraftarın çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyeceklerini söyleyebiliriz. Miha Zajc büyük umutlarla transfer edildi. Umarım umutları boşa çıkarmaz. Yeni transferler ve mevcutta form grafiğini yükselten oyunculardan 3 tanesi Uefa listesine eklenebilecek. Ersun hocanın tercih yapmakta zorlanacağını düşünüyorum. Bu listeye kimi eklerim diye düşündüğümde Ekici, Soldado, Serdar, Sadık, Miha, Moses, Tolgay ve Dirar isimlerin eklenmesi lazım ama sadece 3 oyuncu eklenebilecek olması oldukça sıkıntılı bir karar vermek gerekecek. Mevcut Uefa kadrosunda yer alan ve yolların ayrıldığı 4 isim olmasına rağmen listeye sadece 3 isim eklenebiliyor. Ersun hocanın bu konuda işi oldukça zor.

Her şeye rağmen son iki haftada alınan iki galibiyetle moral bulan ve futbol anlamında gözle görülür bir iyileşme gösteren Fenerbahçe bundan sonrası için olumlu sinyaller veriyor. Bundan sonrası için artık üst sıralara tırmanma zamanı olarak görüyorum. Fenerbahçe her maçını final havasında oynayacak ve ligi üst sıralarda bitirecektir. Bütün olumsuzlukların geride kaldığını ve bundan sonrasının Fenerbahçe adına iyi geçeceğini düşünüyorum. Ligin sonunda ilk beş içerisinde yer alan bir Fenerbahçe görürseniz şaşırmayın.

Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER