YAZARLAR

Türk futbolu neden çöküşte?

Türk futbolu neden çöküşte?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sahada oynanan futboldan tutun tribünlerdeki seyircilerin az olmasına varana kadar hepimiz şikâyetçiyiz. Futbolla uzaktan yakından ilgilenen kime sorarsanız sorun mutlaka bir şikâyeti vardır. Kimisi biletleri pahalı bulur, kimisi e-bilet sistemini eleştirir, kimisi sahadaki futboldan memnun olmadığını söyler ama kim ne kadar haklı?

Öncelikle e-bilet sisteminin bu seyirci azlığı ile uzaktan yakından alakasının olmadığını belirtmeliyim. Bu sistemle beraber çok sert tedbirlerde getirilmeliydi. Stadyumda küfür eden bir insan tespit edildiğinde seyirden men, herhangi bir olaya karışması durumunda da hapis cezası verilmelidir.

Futbola olan ilginin azlığı kesinlikle futbol kalitesi de değil.

Biz hangi yıl Şampiyonlar liginde 2-3 takımla çeyrek finale kaldık da son yıllarda çöküşe geçtik?

Hangi yıl Uefa kupasında iki temsilcimiz final oynadı?

Milli takımımız hangi turnuvaya üst üste katılabildi? Yani anlayacağınız, sorun futbol kalitesi ile de alakalı değil...

Şifreli yayınlar ile insanları futboldan soğuttular. İnsanların futboldan bu kadar uzaklaşma nedeni kesinlikle ve kesinlikle şifreli yayınlardır. İnsanlar lig maçlarını izleyebilmek için ayrı bir kuruluşa, Şampiyonlar ligi ve Avrupa kupası maçlarını izleyebilmek için ayrı bir kuruluşa abone olmak zorundalar. Başka ülkelerin maçları içinde ekstra kanallara abone olmaları gerekmektedir.

Lig maçlarını şifresiz izleyemeyen, kendi ülkesinin takımının Şampiyonlar ligi ve Uefa Kupası maçlarını şifresiz izleyemeyen, merakla bekledikleri Barcelona ve Real Madrid’in maçlarını şifresiz izleyemeyen, hadi futbolu bulamadı ama basketbol maçlarını da şifresiz izleyemeyen bir insan nasıl futbola yakın olabilirde stadyuma gelebilir?

Sırf reklam gelirleri adına insanların futbol aşkını paraya köle edenler utansın!!!

Gelir seviyesi düşük olan insanlarında maç izleme hakları var. Onların bu hakkını alan düzen yüzünden insanlar futboldan soğudular. İnsanlar evlerinde de maç izleyebilmeli ki heyecanlanıp stada gelsin, gol sevincini hatırlasın, takımının bir golü ile mutlu olabilsin…

Siz bu düzende ısrar ederseniz Türk futbolunun geleceği de parlak görünmüyor. Yöneticiler kendi başarı ya da başarısızlıklarından çok rakiplerinin açıklarını aramakla vakit geçiriyor. Bazı menajerler kulüpleri parmağında oynatıyor. Neden? Yönetici olarak seçilen adamlar bu işten anlamazsa parmağında oynatan da eksik olmaz.

Bu konuya Bakanlık ve TFF ortak bir çözüm bulmalı, insanların futbol zevklerini ellerinden alan bu uygulamalara sınırlamalar getirmelidir. İnsanlar evlerinde de ücret ödemeden zevkli maçlar izleyebilmelidir. İnsanlar izledikçe ilgileri artar. Futbol izlemeyi unutursa stada da gelmez. Bu konu ile ilgili TFF ve Spor Bakanlığına da yazımı ulaştıracağım. Sizlerin bu konuda görüş ve önerileri olursa da yorumlarınızda belirtirseniz sevinirim.

Kaliteli, seyir sevki yüksek, bol gollü bir hafta sonu olmasını diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER