YAZARLAR

Transferler yükleniyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sezon biter bitmez başlayan bu yükleme işlemi, transfer sezonunun bittiği o son dakikaya kadar sürüyor. Hatta bazen abartıp o süreyi de geçenler oluyor. Artık işini düzgün yapıp sadece gerçek transfer görüşmelerini ve detayları anlatanlar değil, sürekli yalan haber yapanlar gözde halinde geldi. Adam destan yazıyor. Farklı zamanlarda aynı oyuncuyu birçok takıma yazıyor. Kulüplerin listesinde yer alan oyuncuların yazılmasına bir şey demiyorum ama “Anlaşma bitti, imzalar atıldı” gibi kesin ifadelerden nefret ediyorum.

Takımlara her transfer döneminde en az 30-40 tane oyuncu yazılıyor. İşin güzel tarafı bazen bu isimlerin hiç birisi olmuyor ve maskeleri düşüyor. Yalan ve uydurma haber yapmayı bırakıyorlar mı? Bırakmıyorlar… Çünkü o yalanlarla mutlu olan, o haberler olmadan gözüne uyku girmeyen bir kesim var. Ne zaman o kesim yalan haber okumaktan sıkılırsa o yalancılar o zaman ortadan silinir gider.

Benim takımlarımızla ilgili söyleyebileceğim akıllı hareket etmeleridir. Transfer yapmış olmak için ve sadece menajer tavsiyesi ile oyuncu almayın. Bilinen oyunculara bir şey diyemem. Adını sanını duymadığını oyuncuları bırakın scout ekipleriniz araştırıp rapor yazsın. Para kazanma adına bilmedikleri oyuncuları satan menajerlere para kaptırmayın. Onlara vereceğiniz paralar yerine güçlü scout ekipleri kurun. Genç oyuncular transfer edip onları geliştirip sonrasında ciddi para kazanmak varken üstüne para verip zorla gönderilen oyuncular almayın. Kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntı her geçen gün artıyor. Kurdan dolayı ciddi anlamda artan maliyetler takımları zorluyor. Alt yapılara önem verin. O aldığınız oyuncuların alt yapılarınızda yetişen oyunculardan ne farkı var? Messi ve Ronaldo gibi yıldız oyuncuları bu yazdıklarımın dışında tutuyorum. Transfer etmek için riske girdiğiniz para harcadığınız oyuncuların tek farkı şans bulmalarıdır. Takımlarımız riskli transfer yapmak yerine sürekli alt yapılarına şans verselerdi transfer döneminde kimi transfer edeceğiz diye düşünmek yerine A takıma kimi alalım diye düşünüyor olurlardı. Yazıyoruz ama bu yazdıklarımız yanlışları yine yapacaklar. İnşallah yapmazlar diye hatırlatmış oluyorum. Umarım benim gibi düşünen birileri olacaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER