YAZARLAR

Passolig neden var?

İnsanların futbol izleme zevkini tribün kapatarak, seyircisiz oynama cezası vererek, mesai saatlerinde gündüz maçı koyarak engel olma hakkınız yok

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

En büyük destekçilerinden birisi olarak ben bile sormaya başladım. Gerçekten Passolig neden var? Stadyumdalar da bu sistem mevcut, kameralar mevcut, yıl olmuş 2016 ve hala tribün yasakları, seyircisiz oynama cezaları ile uğraşıyoruz.

Milletin üç kuruşluk futbol zevkini de berbat ediyorsunuz.

Küfür ediyorsa, sahaya yabancı madde sokmuşsa, ver cezasını bir daha stadyuma gelemesin. Koca bir tribünde binlerce kişi var. Kombinesi olan var, bilet alıp gelen var. Beş bin kişilik bir tribünde bir kişi hariç herkes küfür etse o tribüne komple ceza vermek, o bir kişinin hakkını gasp etmektir. Avrupa’da stadyumlar şöyle dolu böyle dolu diye ballandıra ballandıra anlatıyoruz. Orada küfür eden yok mu hiç? Arsenal – Barcelona maçında ekran başında şahit olduk. Futbolcusundan tribününe küfür ediyorlar. Yayıncı kuruluş maçı İngiltere’den değil stüdyodan sunmak zorunda kaldı. Bakalım Uefa Arsenal’in sahasını kapatacak mı?

O zaman sahada küfür eden bir futbolcu için tüm takıma ceza verilmesi gerekmiyor mu?

Bu iş için kesin bir çözüm getirilmelidir.

Passolig devam edecekse ve insanlar aldıkları kombine ücretinin yanı sıra bu uygulama için her yıl yenileme bedeli ödeyecekse seyircisiz ve tribün kapatma cezaları yerine bireysel cezalar verilmelidir.

İnsanların futbol izleme zevkini tribün kapatarak, seyircisiz oynama cezası vererek, mesai saatlerinde gündüz maçı koyarak engel olma hakkınız yok. Siz böyle yaparak mevcut seyircileri de soğutmuş oluyorsunuz. Anadolu takımlarının da gerçekten inanılmaz bir taraftar kitlesi var. Gündüz maçlarına gelemediği için üzülen birçok taraftar var. Gündüz maçını Pazar günü yapmanızı anlayışla karşılarım ama diğer günleri asla doğru bulmuyorum. Ayrıca kendini bilmez şahıslar yüzünden komple tribüne ceza verirseniz de kul hakkına girmiş olursunuz. İnsanların maç izleme keyfini elinden almayın.

Bursaspor taraftarı Fenerbahçe maçında tribünde yer alamadı. Ne yaptılar adam mı öldürdüler? Yazık değil mi o kadar insan maça giremedi!

Bu hafta Mersin İdman Yurdu – Konyaspor maçı var. Konyaspor taraftarının maça alınmaması kararı alınmış. Hangi gerekçe ile? İnsanlar Konya’dan kalkıp Mersin’e gidecek, bunun karşılığında bir bedel ödeyecek. Bilet alacak ve sen hayır gelemezsin diyorsun. Kusura bakmayın ama bu lüzumsuzluktan iş bilmezlikten başka bir şey değildir.

Federasyon insanların maç izleme keyfini elinden almak yerine çürük elmaları temizlesin. Bu konuda yasalar da çıktı. Toplu ceza vermek yerine bireysel ceza verilmelidir.

Yorumlar
TREND HABERLER