YAZARLAR

Neden Süleyman Seba?

Neden Süleyman Seba?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Beşiktaş’lı arkadaşlar üzerlerine alınmasınlar. Fakat bu soruyu sormak zorundayım. Neden Süleyman Seba? Olmadı Beşiktaş ligi yapsınlar!

Neden bunca yıl o kadar Sporcu, Yönetici, Spor adamı vefat etti de birisinin adı dahi teklif edilmedi?

TFF yönetimi Beşiktaş yönetimi ile aynı paralelde olunca böyle bir uygulamaya geçildi. Spor kamuoyuna teklif dahi edilmedi. Futbol kulüplerinin bu konu ile ilgili fikri alındı mı?

Neden Özhan Canaydın sezonu olmadı?

Faruk Ilgaz için böyle bir sezon yapılamaz mıydı?

Ne futbolcular geldi geçti, isimleri sezonlara verilebilirdi. Kim mi? Metin Oktay, Lefter gibi ne efsanelere şahit oldu bu lig.

Süleyman Seba’nın efsane olduğu bir gerçek, bunu kimse inkâr edemez. Türk futbolunda böyle bir uygulamayı başlatırsanız her yıl bir efsanenin adını vermek zorunda kalırsınız.

Bir kesim bu uygulamanın iyi niyetle yapıldığına inansa da, farklı düşünenler de var. Herkes kendi takımından bir efsane ismin o sezona verilmesini ister ama bunun önünü açarak büyük bir hata yaptınız. Önümüzdeki yıllarda Konyaspor, Kayserispor, Gaziantepspor böyle bir talepte bulunursa ne diyeceksiniz?

Ligin ilk haftasındaki maçlara baktığımızda takımların performansı fena değil. Ligin ilk haftası olmasına rağmen güzel maçlar oldu. Bu yıl kendi şehrimin takımı olan Konyaspor’un da iddialı bir takım kurduğunu söylemeliyim. Belki de tarihin en iyi kadrosu kuruldu. Marica, Hleb, Djalma, Rangelov, Torje gibi isimlerle anlaşıldı. Recep Aydın, Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay gibi kendi altyapısından oyuncularında forma bulduğu Konyaspor bu yıl 42000 kişilik yeni stadyumunda çok can yakar.

Passolig satışlarında da 20000’i geçen Konyaspor’un bu rakamı 50000 seviyelerine taşıması gerekmektedir. 42000 kişilik stadyumun varsa stadyum kapasitenden fazla Passolig kartın olması lazım. Sezon içerisinde farklı maçlara gelen taraftarlar var. Sadece 3 büyüklerin maçlarına gelenler var. Konyaspor taraftarına daha fazla Passolig, daha fazla kombine yakışır.

Yorumlar
TREND HABERLER