YAZARLAR

Ne yaptın Alper hoca!

Haftanın açılış maçında ne Kayserispor konuşulur ne Fenerbahçe! Her iki takımın da kazanmak zorunda olduğu maçta ilk yarıda Mehmet Ekici’nin şutu dışında tek bir pozisyon dahi yoktu.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Alper Ulusoy’un oyunu çok gereksiz durduğunu düşünüyorum. Her iki takımda pozisyon üretmekte zorlandı. Hakemin oyunu durağanlaştıran değil oynatmaya yönelik kararlar vermesi gerekir. Lakin hakemin verdiği kararlarda da yanlışlıklar vardı.

Alper Ulusoy’un ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Isla’ya faul yapıldığı halde faulü Kayserispor leyhine çalması sonrasında Isla’nın alkışlı tepkisi sarı kart görmesine neden oldu. Isla’nın tepkisi yanlış ama kendisi faul beklerken rakibe çalınca oyuncu ister istemez tepki verdi. Bu sarı karta itiraz edilmez ama faul çalacaksa Fenerbahçe leyhine çalmalıydı.

Mehmet Ekici’nin ayağına basıldığı pozisyon net kırmızı karttır.

Eski hakemlerimizden bir tanesi ayağı kırılsa bile kart olmayabilir önemli olan pozisyonun içeriğidir yorumuna sadece güldüm.

Net bir şekilde ayağa basma var. Yanlışlıkla bile bassa en az sarı kartla cezalandıran hakemlerimiz bu pozisyonu nasıl görmezden gelebilir?

Ayrıca Moses’in yerde kaldığı pozisyonu nasıl es geçebildiler?

Topu önüne almak için bekleyen Moses’in yüzüne çok sert bir darbe var. Faul bile çalmadıkları bu pozisyon için VAR hakemleri neden devreye girmedi?

Soldado’nun pozisyonunda her iki oyuncu da topa ayağını uzattı. Soldado topa müdahale ederken rakibi Soldado’nun ayağına vurdu. Alper Ulusoy Soldado’yu sarı kartla cezalandıracaktı ki ne konuşuldu ne oldu bilmiyoruz kırmızı kart çıktı.

Hakemin el hareketinden Soldado’nun konuştuğunu anladık. Küfür mü etti, itiraz mı etti bilemiyoruz. Özellikle pozisyon sonrasında hakemin Soldado’yu takibe alması da oldukça düşündürücü geldi. Bir hakem faulü doğru da yanlış da çalsa neticede verdiği kararı uygular ya da VAR hakemlerinden uyarı bekler. Burada Alper Ulusoy’un Soldado’nun yüzüne bakarak beklemesi oyuncunun itiraz sürecini uzattı ve tepkisini arttırmasına neden oldu.

Sadece Alper Ulusoy’un konuşulduğu maç için çok bir şey söylemeye lüzum yok. Kayserispor sabırla oynadı ve son dakikalarda tek golle maçı kazanmayı bildi. Çok kritik bir üç puanı hanesine yazdırdı. Kayseri cephesinden bakarsak olayların onlarla uzaktan yakından alakası yok. Onlar kendi futbollarını oynayarak üç puan kazandılar. Hakeme yapılan eleştiriler nedeni ile galibiyetlerini gölgelenmesi doğru olmaz. Onlar saha içerisinde kendi doğrularını uyguladılar ve kazandılar. Fenerbahçe ise çıkışa geçtiği ve iki hafta üst üste maç kazandığı dönemde böyle bir mağlubiyetle büyük yara aldı.

Önümüzdeki hafta Konyaspor’la oynayacak olmaları büyük şanssızlık. Ne oynadığını bilen, sisteminden ödün vermeyen bir takım olan Konyaspor, Kadıköy’deki maçın favorisidir. Sadece kötü gidişattan dolayı bu fikre sahip olmadığımı belirteyim. Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor tüm takımlar için büyük tehdittir. Fenerbahçe şapkadan tavşan çıkartmadığı sürece Konyaspor’u yenemez. Konyaspor, Fenerbahçe karşısında şu şekilde oynar diyemiyorum. Aykut Kocaman bazen önde baskı ile rakibi hataya zorlayan ve çok pas yapan bir oyun oynatırken bazen de rakibi üzerine çeken ve ani çıkışlarla gol arayan bir oyun tarzını oynatıyor. Aykut Kocaman’ın ne düşündüğünü kestirmek çok zor. Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısında işi gerçekten çok zor olacak.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER