YAZARLAR

Ne Aykut Kocaman’mış be!

Aykut Kocaman’ın yıldız oyuncularla anlaşamadığını da inkar edemeyiz. Bu bir gerçek. Fenerbahçe’den Alex’i, Konyaspor’dan Hleb’i gönderdi.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Aykut Kocaman’ı çok severim. Şahsiyet olarak, duruş olarak beğendiğim bir isimdir. Maç öncesi ve sonrası açıklamaları, net cevapları ve rakibe olan saygısını her zaman takdir etmişimdir. Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve taraftarın gönlünde taht kurmuş bir isimdir. Anadolu takımlarında da hocalık görevini başarı ile yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

Son günlerde kasıtlı olarak Aykut Kocaman, Konyaspor ve Fenerbahçe üzerinden haberler yapılmaktadır. Bu haberler Konyaspor başta olmak üzere Aykut hoca ve hatta Fenerbahçe’ye zarar vermektedir. Lig devam etmekte ve Aykut hoca Konyaspor’un hocalığını yapmaktadır. Sözleşmesi de devam etmektedir. Henüz lig bitmeden, Aykut hoca ve Konyaspor ayrılıkla ilgili bir açıklama yapmadan sürekli Aykut hocayı Fenerbahçe ile anlaştı haberlerinin iyi niyetli olmadığını belirtmek isterim.

Konyaspor takım kalitesi olarak ligin en kötü kadrolarından birine sahiptir. Bu kadro ile büyük başarılar sağlayan Aykut hocaya haksızlık yapılmaktadır. Bu kadro tamamen Aykut hocanın oyun sistemi sayesinde başarılar yakalamış ve bu yıl da bu sistem sayesinde orta sıralarda yer almaktadır. Bu kadronun iyi bir orta sahası yok, bu kadronun iyi bir golcüsü yok. Bu kadronun tek artısı iyi pas yapması ve takım halinde koşmasıdır. Konyaspor’un oyuncu satamamasının nedeni de budur. Hangi takım Konyaspor’un bir oyuncusuna milyonlar verip oyuncu alır? Ligin en iyi stoperleri arasında gösterilen Vukoviç’e kim teklifte bulundu? En iyi kanatlarına sahip denilen Konyaspor’un hangi kanadına talip çıktı? Bu takımdaki oyuncular bireysel anlamda çok üst düzey oyuncular değil. Takım oyunu ile bu takım bir yerlere geldi. Bunu sağlayan da Aykut Kocaman’dır.

Konyaspor yönetimi geçen sezon elde edilen devasa gelirlere rağmen takıma artı değer kazandıracak oyuncu transfer etmedi. Takımı ateşleyecek, tribünleri iştahlandıracak bir oyuncu alınmadı. Bu takım gol pozisyonu üretemiyor. Transfer istemeyen hoca ise o suçludur, yok yönetim yapmadı ise yönetim suçludur. Geçen sezon Holmen ve Traore bu takıma çok katkı sağlamıştır. Torje gibi Hleb gibi fark yaratan oyuncular da takımdan ayrılmış ama yerlerine sıradan oyuncular alınmıştır. Gelişme sağlayacak diye Boşnak oyunculara şans verilmeye devam edilmesine rağmen beklenen katkı hala alınamamıştır. Bajic’in gol sayısı sizleri yanıltmasın. Birkaç gol dışında diğer goller sıradan ve basit gollerdir. Bu sezon ligi orta sıralarda tamamlamak dışında da bir hayal kurulmamalıdır.

Aykut Kocaman ve Fenerbahçe meselesine gelince de Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı Konyaspor’da başarılı bulmasına rağmen kendi takımında görmek istemiyor. Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı çok seviyor olsa da onu bu takımda istemiyorlar. Aykut Kocaman çizgileri olan, oyun disiplininden taviz vermeyen bir teknik adamdır. Fenerbahçe taraftarı kaliteli kadro ile rakiplerine korku salan bir takım istiyor. Hücum futbolu izlemek istiyor. Zico ve Ersun Yanal dönemlerindeki Fenerbahçe’yi izlemek istiyor. Aykut Kocaman Fenerbahçe’de bunu yapmaz. Alex gibi bir oyuncuyu gönderdiği için kızgın olan taraftarlar bile var. Aykut Kocaman’ın yıldız oyuncularla anlaşamadığını da inkar edemeyiz. Bu bir gerçek. Fenerbahçe’den Alex’i, Konyaspor’dan Hleb’i gönderdi. Fenerbahçe’de şampiyon oldu, Konyaspor’da lig üçüncüsü olarak Uefa’ya direk katıldı ama yine de Fenerbahçeli taraftarların takımlarının başında görmek istedikleri isim Aykut Kocaman değil.

Advocaat sezon sonu gidecek. Belki sezon sonunu bile göremeyebilir. Her maç sonrasında gönderilmesi an meselesidir. Fenerbahçe taraftarı takımın oynadığı futboldan memnun değil. Sahada formalarının hakkını verdiklerine inanmıyorlar. Appiah gibi, Alex gibi, Aurelio gibi, Tuncay gibi oyuncular görmek istiyorlar. Milyonlarca Euro harcanarak kurulan takıma oyun kurucu almayan yönetime her sezon sitem eden taraftar yerden göğe kadar haklıdır. Fenerbahçe ve Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor’dan başka oyun kurucusuz oynayan takım var mı? Sanırım ne demek istediğim net bir şekilde anlaşılmıştır.

Umarım önümüzdeki sezon kadro kalitesi takviyelerle güçlenen bir Konyaspor’da Aykut Kocaman devam eder.

Umarım Aykut Kocaman yeniden Fenerbahçe’ye gelmez.

Yorumlar
TREND HABERLER