YAZARLAR

Konyaspor’un başarısı gölgelenemez!

Şu an Konyaspor üzerinden 6222 çalıştırıp bugüne kadar yaşanan olayların faturasını Konyaspor’a kestirmek için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Konyaspor sizin şamar oğlanınız değildir!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Süper kupa maçında olan olaylarla ilgili yayıncı kuruluşun yorum ve görüntüleri ile Konyaspor’un başarısı adeta gölge altında bırakılmak isteniyor. Konyaspor’un bu tarihi başarısı sanırım yayıncı kuruluşun pek işine gelmiyor. Türkiye Kupası finalinin Başakşehir-Konyaspor olmasından dolayı gelir sıkıntısı yaşayan yayıncı kuruluş gün içerisinde sürekli Beşiktaş’ı konuştu. Konyaspor iki kupa finalinde de galip ayrıldı ve kupaları müzesine götürmesini bildi.

Öncelikle saha olaylarını tasvip etmenin mümkün olmadığını belirteyim. Bu olayların olmaması en çok istediğimiz şeydir. Konyaspor taraftarlarının bulunduğu tribündeki en ufak olayı yakınlaştırıp gösteren, Beşiktaş tribünlerinden ise sadece tezahürat görüntüleri veren yayıncı kuruluşun yaklaşımı hoş değildi. Beşiktaş tribünlerinde asıldığı iddia edilen öldürülen pkklıların isimlerinin olduğu pankartı kime mal edeceğiz? Maç içerisinde Beşiktaş tribünlerinden atılan meşaleleri kim izah edecek? Konyaspor tribünlerinde olan birkaç kişi sahaya indi ve güvenlik güçleri gerekli önlemi aldı. Onlar hakkında ceza verilsin. Bunu bizlerde istiyoruz. Bıçak atan her kimse bulunsun ve en ağır şekilde cezalandırılsın. Maç sonu sahaya girilmesini de tasvip etmiyorum ama tamamen kupanın kazanılmasından dolayı sevinçle sahaya giren taraftarlarla Beşiktaş tribününe yönelen 8-10 kişiyi aynı kefeye koymak terbiyesizliktir. Konyaspor taraftarının ne kadar centilmen olduğunu tüm ülke biliyor. Küçük bir grubun yaptığı çirkinliklerden dolayı kupayı kazanan Konyaspor’u değil sürekli olayları konuştunuz. Gönül isterdi ki tüm maçlarda böyle konuşulsun.

Beşiktaş – Fenerbahçe maçında sahaya kaç kişi girmişti hatırlayanınız var mı? Tribünler yetmedi yedek kulübesinden bile transfer ettikleri Lens’i durdurmak için müdahalede bulunmuşlardı.

Yine Galatasaray – Beşiktaş maçında sahaya girenlerin haddi hesabı var mıydı?

Doğuda oynanan maçlarda Konyasporlu oyuncular saha içerisinde dayak yerken aklınız neredeydi?

Trabzon’da oynana karşılaşmada hakemler odada esir tutuldu. Kim ceza aldı?

Şu an Konyaspor üzerinden 6222 çalıştırıp bugüne kadar yaşanan olayların faturasını Konyaspor’a kestirmek için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Konyaspor sizin şamar oğlanınız değildir! Herkes yorum yaparken haddini de bilecek! Maçtan sonra Konyaspor’un güzel futbolu değil saha olaylarını konuştunuz. Yetmedi manşetlere taşıdınız!

Fikret Orman çıkmış bize ceza verilirse dünyayı ayağa kaldırırım diyor. Kimi tehdit ediyor? Türkiye Futbol Federasyonunu alenen tehdit edip bu bir tehdit değildir diyor. Bu resmen tehdittir. Konyaspor zaten ceza alacakmış da onlar üzerinden bize gelmeyin diyor. Böyle bir açıklama Beşiktaş başkanının haddine mi? Ceza verilecekse verecek kurum TFF’dir. Uefa’nın yaptığı gibi yapamazsınız diyor. Madem Uefa’nın cezası bu kadar sizi sinirli hale getirdi Uefa’nın verdiği ceza için dünyayı neden ayağa kaldırmıyorsunuz? Kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Rahatsız olduğunuz beyan ediyorsunuz ama Uefa’nın kararı için dünyayı ayağa kaldırmıyorsunuz.

Konyaspor yönetimi bu olayı iyi analiz etmeli ve peşini bırakmamalıdır. Yapılan tüm olayların faturasını Konyaspor’a kesmelerine müsaade etmemelidir. Sahaya giren, bıçak atan, meşale atanlar tespit edilip gerekli cezaların takipçisi olunmalı ama Konyaspor’un takım olarak seyircisiz maç oynama cezasının önüne geçilmelidir. Maça gitmeyen, gidip adam gibi maçını izleyen taraftarların suçu ne? Herkesin ağzında bir ceza konusu var. Neymiş efendim 5-10 maç ceza alacakmış. Ne kadar da cesur söyleyebiliyorlar. Yaşanan olaylarda Beşiktaş taraftarının attığı meşaleler konuşulmadı. Maç öncesi yakalattıkları satırlar sopalar ekranlarda gösterilmedi. Sağduyulu davranmışlar da olaylar büyümemiş. Bıçak atan Beşiktaş seyircisi olsa çirkin olayları konuşup maçı gölgede bırakmayalım diyeceğinizden adım gibi eminim. Lütfen adil davranalım. Anadolu takımlarını sahipsiz sanmayalım. Onlar hakkında atıp tutarken vicdansızlık yapmayalım.

Son olarak Konyaspor’u çifte kupa için tebrik ediyorum. Takımdan ayrılan Aykut Kocaman’ı, yeni hocamız Reşit Akçay’ı, oyuncularımızı, yönetimimizi ve taraftarımızı canı gönülden kutluyorum. Çifte kupa Konyaspor’a çok yakıştı.

Yorumlar
TREND HABERLER