YAZARLAR

Konyaspor’da sessizlik sürüyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Önümüzdeki sezon ligde ses getirmek ve Avrupa kupalarına katılmak isteyen Konyaspor’da sessizlik sürüyor. Takımdan ayrılan oyunculardan dolayı mali açıdan rahatlayan bir Konyaspor görüyoruz. Giden oyunculardan üzüldüğüm var mı diye düşündüğümde hayır yanıtını veriyorum. Mutlaka transferler olacak ve sabırlı olmamızda yarar var.

Giden oyunculardan Jahovic’in son dönemki performansını hiç beğenmediğimi belirtmeliyim. Aynı şekilde Yatabare’nin de oldukça düşük bir form grafiği vardı. Bir nebze Fofana’nın gidişi takımın kanat gücünü düşürmüş olsa da onun da keyfi yeterse oynadığı maçların dışında bir katkısı olmuyor. Yaşadığı sakatlıktan sonra bir türlü istenilen performansı gösteremeyen Traore’nin de gönderilmesini doğru buluyorum. Memnun olunmayan oyuncular gönderilmeye gönderildi ama yenileri gelmedi diye herkesin endişe içinde olduğunu görüyorum. Aykut Kocaman’ın bir transfer listesi var ve yönetim bu konuda çalışıyor. Elbette hazırlık karşılaşmalarında yaşadığımız gol atamama sorunu bizleri endişe duymamızı sağlıyor. Ben bu konuda Aykut hocaya güveniyorum. Kadroda yer alan ama şans bulamayan oyunculara önümüzdeki sezon daha fazla şans vereceğini düşünüyorum. Elimizde potansiyeli olan genç oyuncularımız var. Onlara hazırlık karşılaşmalarında şans vermesi beni sevindirdi. Erdon, Ali ve Mücahit bir değişiklik olmaz ve takımda kalırlarsa daha fazla forma şansı bulup kendilerini göstereceklerdir. Aykut Kocaman’ın gençlere güvenmesinin yanı sıra yeni mutlaka yeni transferler olacak.

Konyaspor’un sistem takımı olma yolunda ilerlemesi için yapılan çalışmaları gelecek adına başarılı buluyorum. Her sene değişen hoca ve oyuncularla bir macera aramak yerine takıma bir sistem oturtulması ve ne oynadığını bilen bir takımın olmasını tercih ederim. Dünyaca ünlü yıldızlarını kadrosunda barındıran ve bir sistem takımı olan Bayern Münih’in Fenerbahçe’ye karşı kendini hiç zorlamadan 6 gol atması bunun en güzel örneğidir. O kadar yeni transfere rağmen bir hazırlık karşılaşmasında yenilen 6 golün tek izahı sistemsizliktir. Bir takım 6 gol yiyebilir ama bu golleri yerken ne oynadığını bilemediğimiz bir görüntü çizdiğinde ve sahada çaresiz kaldığında iyi ya da kötü her takımın bir sistem içerisinde oynaması gerektiği konusunda hemfikir olacağımızı düşünüyorum.

Bu sessizliğin arka planında transfer çalışmaları yürütülüyor. Hata yapmadan nokta atışı transferler yapılacaksa ben beklemeye razıyım. Bu takımın yönetimi, Teknik Direktörü ve ekibi önümüzdeki sezon için bir çalışma yapıyor. Sabredip bekleyip görmek lazım. Geçmiş yıllarda Aykut hocamızın takıma kazandırdığı isimlerden kazandığımız bonservis bedellerini ve yakalamış olduğumuz başarıları da unutmayalım. Bu sessizliği “fırtına öncesi sessizlik” olarak görüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER