YAZARLAR

Konyaspor geliyor bak!

Fenerbahçe, Galatasaray, Antalyaspor kupayı Başakşehir’in kazanmasını istiyordu. Konyaspor kupayı alarak hepsinin hayallerini suya düşürdü ve bir kez daha Avrupa kupalarına direk katılma hakkı elde etti

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor geliyor bak, bu sene şampiyon olacak

Haydi şimdi hep beraber bütün eller havaya

Tribünler hiç sıkılmadan bu şarkıyı söyledi iki sezondur. Değerli sanatçı Burcu Güneş’de güzel bir jest ile kendi şarkısından alıntı olan bu tezahüratı seslendirdi. Kendisine de bu vesile ile teşekkür ederim.

Aykut Kocaman ve öğrencileri Konya’ya kupayı getirerek tarihe geçtiler. Helal olsun. Muhteşem bir uyum var. Oyuncular hocayı çok seviyorlar. Bu da başarıya giden yolun anahtarıydı. Kupa ile beraber yeniden Avrupa kapısı açıldı. Kupaya direk katılma hakkı elde eden Konyaspor iki yıl üst üste ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek.

Kupa finali için Eskişehir’e vardığımız anda şehirde yeşil beyaz bir görüntü vardı. Tren garında, takside, otobüste, araçlarda Konyasporlular vardı. Stadın çevresi Konyaspor stadı çevresi gibiydi. Bir konuda Eskişehir’i eleştirecek olursam stat çevresinde karnımızı doyuracak bir yer bulamadık. Sorduğumuz kişilerde bu civarda yok dediler. Seyyar satıcılar dışında insanların oruçlarını açabileceği bir yerin olmaması üzücüydü.

Maç öncesi Konyaspor tribünleri görülmeye değerdi. Maraton ve güney tribünleri tamamen doluydu. Konyaspor taraftarları Eskişehir’de takımlarına inanıyor ve tezahüratlarla eşlik ediyordu. Başakşehir yüklenmeye çalışıyor ama Konyaspor adeta adım atacak yer bırakmıyordu. Başakşehir takımı top çeviriyor ama dikine gidemiyor, kanatlara iniyor ama pozisyon bulamıyordu. Uzatmalara giden maçta gol sesi çıkmadı ve tarihi an penaltılarla belirlenecekti. Penaltı atışlarında kaleci Serkan kurtarışı ile takıma ve taraftarların heyecanını ikiye katladı. Yürek dayanmıyordu artık. Skubic topun başına geçtiğinde insanlar heyecandan ne yapacağını şaşırmış durumdaydı.

Sonunda olmuştu. Tarihinde ilk kez final oynayan Konyaspor kupayı kazanmıştı. O an alt tribünler stadın içine inmişti. Binlerce kişi Konyasporlu oyuncularla zaferi kutluyordu. Bu sonuç birçoklarının hoşuna gitmemişti. Fenerbahçe, Galatasaray, Antalyaspor kupayı Başakşehir’in kazanmasını istiyordu. Konyaspor kupayı alarak hepsinin hayallerini suya düşürdü ve bir kez daha Avrupa kupalarına direk katılma hakkı elde etti. Bu gurur Aykut Kocaman ve oyuncularımızındır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Önümüzdeki sezon ligde, kupada ve Avrupa’da başarılı olmak istiyorsak mutlaka kadronun güçlendirilmesi gerekmektedir. Serkan ile rekabet edecek iyi bir kaleci, oyuna yön verecek, pas dağıtacak, duran toplarla skor değiştirebilecek bir oyun kurucu ve son vuruşları iyi olan iyi bir forvet takviyesi yapılmalı. Sözleşmesi biten Kaya, Mbamba ve Rangelov teşekkür edilerek gönderilmelidir. Umarım Konyaspor kupaya inanmış ve planlamasını önceden yapmıştır.

Teşekkürler Aykut Kocaman

Teşekkürler Konyaspor

Teşekkürler Nalçacılılar

Yorumlar
TREND HABERLER