YAZARLAR

Konyaspor Çözüm Süreci kurbanı mı?

Konyaspor Çözüm Süreci kurbanı mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Cizre’de yaşanan olayları malum hepiniz biliyorsunuz. Yaşanan sıkıntıları, ülkemiz için dönen dolapları tek tek görüyoruz. Vatan hainleri hain planlarını sergilemeye devam ederken biz hala şirin gözükme peşindeyiz. Diyarbakır’da İstiklal Marşımızı ıslıklayan teröristler rahat dursun, futbolla oyalansınlar diye son olarak Konyaspor kurban edildi.

Yayıncı kuruluş maç yayını yapamadı. Neden? Ülkemizin emniyet güçleri yayın arabalarını, yayın ekibini koruyamaz mıydı? Demek ki bir endişe ve korkaklık söz konusuydu.

Takımın Cizre’ye ve stadyuma polis eşliğinde gelmesi normal ama yoğun güvenlik önlemleri aldığınız bir ilçede Konyaspor’lu futbolcuların ruh hali sizce nasıl olur?

Sözde maç seyircisiz oynanacaktı değil mi? Her iki takımada 25 kişilik kontenjan olduğu halde maçta neden 200 kişi vardı? Bu kişiler stadyuma nasıl girdi? Seyircisiz maç olduğu halde stadyum çevresindeki binaların tepesindeki yüzlerce insanlar maçı nasıl izler? Konya’da bir maç seyircisiz olsa polis o çatıdaki insanları indirirdi.

Saha içerisine atılan beton parçaları, taşlar, maytaplar, torpiller normal mi? Cizre’de saha içerisinde kamera olmadığı için herkesin rahat tavırları Konyasporluları oldukça sindirdi. Olan biteni herkes tahmin ediyor ve herkes biliyor ama yazıklar olsun ki Konyaspor çözüm süreci bahane edilerek peşkeş çekiliyor.

Sayın Ahmet Şan bu maçla ilgili neden açıklama yapmıyor? Neden feryat etmiyor? Bu şartlarda maça çıkmıyorum diyecek cesaretimiz yok muydu? Hocamız sadece kötü oynadık demekle yetiniyor.

Açılım diye diye her konuda taviz vermek ne demek?

Futbol müsabakasında bile kimsenin gitmeye cesaret edemedikleri yere Konyaspor’u gönderdiler. Kameraların giremediği yerde Konyaspor’a maç oynattılar.

Cumhurbaşkanımız Büyük Şehirler bazında en çok oyu Konya’dan aldı, Başbakan Konya’lı, Spor Müdürü Mehmet bey Konya’lı ama Konyaspor kamerasız, maç anlatımının olmadığı bir ilçede bir amatör ligi takımına maç kaybediyor. Siyaset spora müdahale etsin anlamı çıkmasın. Asla Konyaspor için bir ayrıcalık istemiyorum. Açılım için Konyaspor’u ezdirmelerine anlam veremiyorum. Yazıklar olsun bu oyunun içinde olanlara. Yazıklar olsun bu konuda sessiz kalanlara. Yazıklar olsun bu konuda bildiklerini anlatmayanlara.

Açılım kürt kardeşlerimizin hakları için var, onları terör örgütünden kurtarmak için var. Açılım süreci var diye Süper lig takımını amatör küme takımına peşkeş çekmek hangi akla mantığa sığar? Futbolcuları kurbanlık koyun gibi sahaya sürmek akıl işi mi?

Torpilin, havai fişeğin, beton parçalarının geldiği o çatılardan kurşunun gelmeyeceğinin garantisini verebilen var mı?

Konyasporlu oyuncular bu şartlarda oynamaya mahkûm edilmiştir. Hükümette suçludur, TFF’de suçludur, ilgili müdürlüklerde suçludur. Konyaspor yöneticilerinden bu konuda açıklama bekliyorum. Siyasi gerilim olmasın diye sessiz kalamazsınız. Böyle bir hakkınız yok!

Polise taş ve molotof atacaklarına,

Asker şehit edeceklerine,

Kaçak elektrik kullanacaklarına

Dağa adam göndereceklerine,

Her şeyi devletten bekleyeceklerine biraz eğitime spora önem versinler de başarılı olsunlar.

Bu ülkede yaşayıp ekmek elden su gölden yaşayanlara, bu ülkede ticaret yapıp da vergi ödemeyenlere, elektriği ve suyu bedava kullananlara hakkımı helal etmediğim gibi onlara müsaade edenlere de hakkımı helal etmiyorum. 

Yorumlar
TREND HABERLER