YAZARLAR

Konya Torku Arena’ya gel…

Kazanınca güle oynaya taktikten bahsedip kaybedince oyunculara ve hakemlere kabahat bulmak şık değil. Fatih hoca genelde bu tavrından vazgeçmiyor. Bu konuda büyük bir yanlışın içinde olduğunu belirtmeliyim.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Milli maç için stada giriş yapanlar ve ekranları başında izleyenler stadyumun her yerinde bayrağımızı, kırmızı beyazımızı gördü. Yeni stadyumunda Konyaspor’a dolu tribünlerle destek veren Konya halkı milli takımını da yalnız bırakmadı. Stadyumu tıklım tıklım doldurdu. Küfür edilmeden, hiçbir futbolcu ıslıklanmadan, takım ayırımı yapılmadan maçın sonuna kadar desteğini esirgemedi.

Maç içinde skora endeksli yorum yapmayacağım. Bu maç çok farklı bir şekilde kazanılabilecek bir maçtı. Volkan Şen ve Burak Yılmaz yakaladıkları fırsatları gole çevirseler maç 5-0 olmuştu. Bazen şanssızlık bazen beceriksizlik futbolda var. milli takım Letonya maçında oynaması gerektiği gibi oynadı ama biraz daha hızlı olmalılardı. Tek eksiğimiz yavaş olmamızdı. Ceza sahası çevresinde gereksiz top çevirmek yerine kaleyi yoklamayı tercih etmeliydik. Selçuk bunu denedi ve golü bulduk.

Mehmet Topal oyuna girdiğinde iki stoperin arasına kadar gidip oraya yerleşince defansa çekileceğimiz anlaşıldı. Fatih Terim her ne kadar maçtan sonra geriye çekilme konusunda oyuncularına yüklense de Mehmet’i oraya gönderen de kendisiydi. Kazanınca güle oynaya taktikten bahsedip kaybedince oyunculara ve hakemlere kabahat bulmak şık değil. Fatih hoca genelde bu tavrından vazgeçmiyor. Bu konuda büyük bir yanlışın içinde olduğunu belirtmeliyim.

Önümüzde bir Hollanda maçı var. Tribünler konusunda ben kefilim ki o maçta da müthiş bir atmosfer olacak. Konyaspor taraftar grubu Nalçacılılar yine her zaman olduğu gibi Kuzey alt bölümde bu sefer milli takım formaları ile yerlerini alacaklar. Letonya maçında olduğu gibi takımlarını destekleyecekler. Konya Stadında tezahüratlar Kuzey alt Nalçacılılar grubuna göre şekil alır. Maça gelecek olanlara şimdiden duyurmuş olayım. Stadyumun havası, atmosferi kuzey altta bir başkadır.

Hollanda maçını kazandığımız takdirde 3.sıraya yükseleceğiz. Kalan son 3 maçta artık puan kaybına tahammülümüz yok. Letonya maçı kazanılmış olsa bu maçta daha rahat bir futbol oynayacaktık. O maçın önemi şimdi daha net anlaşılmıştır. Milli takımımıza güveniyorum. İnşallah güzel bir skorla sahadan ayrılırız. Gözünüz kulağınız Konya Torku Arena’da olsun. Taraftar yine kendisinden söz ettirecek. Her yer kırmızı – beyaz olacak. Milli takımımızda bu taraftara en büyük hediyeyi galip gelerek verecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER