YAZARLAR

Kapanış çok güzel oldu

Stadın açılışını da yıllar önce Fenerbahçe galibiyetle yapmıştı. Kapanışı da galibiyetle yaptı. Stadı resmen Fenerbahçe açıp kapattı.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe ile Avni Aker Stadyumunun kapanış maçına çıkmak cesaret isteyen bir işti. Yeni stadyumun açılışını yapsalardı da aynı sahneyi izleyecektik. Sosyal medyada dile getirdik. Fenerbahçe’ye karşı açılış kapanış maçı oynamak risktir. Twitter üzerinden 0-4 diye tahminde bulunmuştum. Fenerbahçe beni yanılttı ve bir gol az attı.

Stadın açılışını da yıllar önce Fenerbahçe galibiyetle yapmıştı. Kapanışı da galibiyetle yaptı. Stadı resmen Fenerbahçe açıp kapattı. Trabzonspor iyi gününde olsa, iyi futbol oynasa taraftarlar adına ve kulüp adına güzel bir tercih derdim ama bu kadar kötü futbol oynarken bu özel maçı Fenerbahçe ile yapmak büyük hata oldu. Fenerbahçe ligin en çok gol atan takımı ve son haftalarda çok formdaydı. Trabzon’da da işlerin değişmeyeceği belliydi.

Maça Lens damga vurdu. Gol attı, attırdı ama topu her ayağına aldığında karşısındaki ismi zor duruma düşürdü. Takımın vitesini yükseltti adeta. Fenerbahçe’de defans hattı da hata yapmadı diyebiliriz. Sow çok gayretliydi. Bunu da bir gol ile süsledi. Lens adeta al at dedi, Sow bu ikramı geri çevirmedi. Biraz daha gününde olsa Lens’in sağdan getirdiği ve yine al da at dediği pozisyonda topu Zeki’ye nişanladı.

Ali Palabıyık hakkında da bir şeyler söylemeden geçemeyeceğim. Evet Fenerbahçe 3 farkla kazandı ama verdiği yanlış kararlar vardı. Penaltı pozisyonunda golü verip kart çıkartması gerekirdi. Fernandao’nun pozisyonunda Tolga Özkalfa katalı bayrak kaldırdı. Fenerbahçe’nin maçın başlarında bir penaltısını vermedi. Açıkçası Yusuf Erdoğan atıldıktan sonra Ali Palabıyık’tan korktum. Fenerbahçe’li oyuncuların topu her kapmasında oyunu faul ile durdurdu. Oyunu dengeleme adına Fenerbahçeli oyunculara kırmızı kart hazır bekliyordu. Sarı kartı alan oyunda daha temkinli oynadı ve bu tuzağa düşmedi.

Şampiyonluk yarışı tam gaz devam ediyor. Devre arası yapılacak transferler bu konuda büyük önem arz ediyor. Fenerbahçe muhtemelen 4 transfer yapacak. Sağ bek, orta saha, sol açık ve forvet transferleri ile takviye yapacaklar diye düşünüyorum. Vander Wiel ve Emenike takımdan ayrılacak oyuncuların en başında yer alıyorlar. Emenike Rusya’ya kiralanır ve muhtemelen Emenike devre arası bedelsiz olarak sözleşme imzalar. Fenerbahçe’de sözleşmesi sona eriyor. Wiel ise takımda kalmak istese de bu saatten sonra kalması çok zor diye düşünüyorum. Fenerbahçe için Ben Arfa, Sosa gibi isimlerin ismi anılıyor. Devre arası sürpriz transferler olacak. Başakşehir takımı Gençlerbirliğinden İrfan Can ile anlaştı. Beşiktaş, Babel ile söz kesti. Devre arası oldukça hızlı geçecek.

Son olarak hakemlerin performansımdan memnun olmadığımı da belirtmeliyim. Kendilerine çeki düzen vermeliler. Fenerbahçe ve Başakşehir hakemlerden çok çekti. Umarım ligin ikinci yarısında bu hakem seçimlerine, hakemlerde kararlarına dikkat eder. Performansları gerçekten çok kötü. Maçların skorlarını hakemler değil sahada futbol oynayanlar belirlesin. Futbolcularda hakemleri kandırmak yerine dürüst olmayı tercih etsinler. Kendisini atan, penaltı arayan, top kendisinden çıktığı halde bangır bangır bağıran futbolcu istemiyoruz. Kendilerini küçük düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Herkes dürüst olursa futbol izlemek daha keyifli hale gelecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER