YAZARLAR

Kadıköy Klasiği

Maç oynanırken seni ciddiye almayan Aykut hocaya bile bir şeyler söyledin. Hakeme küfür ettin. Bunu maçı izleyen herkes anladı. Küfür de öyle böyle bir küfür değildi. Hocası hakeme küfür eden bir takımın oyuncusu sahada neler yapmaz!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Derbilerde favori olmaz diye bir söz var ya işte o sözün bir geçerliliği kalması sanırım. Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray ve Beşiktaş’a kaybetmiyor. Her yıl rakipler çok iddialı gelseler de sonuç hiç değişmiyor. Bu yılda sezona iyi başlayan Beşiktaş, Fenerbahçe’yi yine yenemedi.

Maçın gergin olmasının en büyük sebebi Şenol Güneş’tir. Şenol hocanın aklı hala 10/11 sezonundaki Fenerbahçe şampiyonluğunda sanırım. Bırak hoca! Trabzonspor takımının başındayken de Beşiktaş’ın başındayken de saha içinde kendi oyuncularına stres yaşatıyorsun. Ortamı geriyorsun. Maç öncesi ve sonrası açıklamalarınla artık insanların alay konusu oldun. Aykut Kocaman’ı biraz örnek alman gerekiyor. Maç oynanırken seni ciddiye almayan Aykut hocaya bile bir şeyler söyledin. Hakeme küfür ettin. Bunu maçı izleyen herkes anladı. Küfür de öyle böyle bir küfür değildi. Hocası hakeme küfür eden bir takımın oyuncusu sahada neler yapmaz!

Hakem kararlarının tartışılması Fenerbahçe’nin aldığı galibiyeti gölgelemez.

Negredo’nun sayılmayan golünde ofsayt yok lakin hakemin oyunu durduran düdüğünden dolayı Kameni müdahale etmiyor. Bunu da görerek yorum yaparsanız daha mantıklı olur.

İsmail’in Cenk’e yaptığı pozisyon penaltı!

Fenerbahçe leyhine verilen penaltıları tartışmak zaten gereksiz çünkü ikisi de net penaltı.

Gelelim asıl meseleye! Maçın başında Pepe’nin attığı dirsek net kırmızı karttır.

Quaresma’nın sarı kart aldığı pozisyon net kırmızı karttır. İtirazı olan var mı? Bu konuda da maçı tarafsız gözle izleyen herkes aynı kanaattedir.

Medel ve Tosic gibi oyuncuların kırmızı kart görmemesi de üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken konulardır. Açık ve net olmak gerekirse her maç sonrası Beşiktaş mağdur oldu gibi senaryolar çıkarılarak mağlubiyete kılıf aranmaktadır. Yapılan komik açıklamalar Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi yenemediğinin önüne geçemez. Bunlardan sıkıldık. Gerçekten yeter artık! Kazanamıyorsan kabahati takımında arayacaksın ve rakibini tebrik edeceksin. Fikret Orman önderliğinde her zaman ortamları geren, hakemler tarafından inanılmaz şekilde kollanan Beşiktaş takımı sert fauller yapmaya ve kart görmemeye alıştı. Hakemin birisi kart çıkarınca da mağdur rolünü oynuyor. Geçen sene Quaresma’nın yaptığı faulleri, el hareketlerini, attığı tekmeleri gözünüzün önünde canlandırın. Kaç kez oyundan atıldı? Bu maç öncesinde de yaptığı el hareketine bakalım kaç maç ceza verilecek?

Birde Caner’e değinmek gerekir sanırım. Ey Caner! Fenerbahçe formasını giydiğinde küçükken Fenerliyim hatta Galatasaray’da oynarken Fenerbahçeli olduğumu herkes biliyordu diyen sen değil misin? Eski takım arkadaşlarına hiç mi saygın yok? Bu sahada maç kazandığını zannediyordum açıklaması seni kahraman yapmaz. Senin kişiliğin hakkında bizim yorum yapmamızı kolaylaştırır. Kendi takım arkadaşın yerde yatarken Fenerbahçe kalecisi Kameni onunla ilgilenirken topu kaleye vururken hiç utanmadın mı? Utansan maç sonu o açıklamaları yapmazdın değil mi?

Fenerbahçe cephesinde Ozan'ı çok beğendiğimi söylemeliyim. Kaçırdığı golleri atsa ona inanılmaz moral olacak ve maçın gidişatı değişecekti. Janssen'in mücadele hırsı çok hoşuma gitti. Isla sanki yıllardır Fenerbahçe'nin oyuncusu gibi oynuyor. Josef gerek orta sahada gerek stoperde iyi iş çıkardı. Valbuena zaten her maçın tartışmasız kahramanıdır. Oyundan alınana kadar Mehmet Ekici'nin bu takımda kesinlikle olması gerektiğini görmüş olduk. Rakibin ataklarını kesme noktasında, topu oyuna sokma ve sürme anlamında çok iyiydi. Hasan Ali'yi beğenmedim. Bundan öncede beğenmiyordum. Bu maçta da takımını değil kendisini düşünerek net bir gol pozisyonunu harcadı. yerine giren İsmail'de kırmızı kart gördü ve belki de haftaya Fenerbahçe'nin sol beki olmayacak. Transfer sezonunda ne yapılıp edilip bir sol bek alınmalıydı.

Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Taraftarı ayrıca tebrik ediyorum. Oyuncuların hırsını takdir ediyorum. Bu galibiyet anlamlı bir galibiyetti. Ligde şampiyonluk yarışından kopmama adına güzel bir anlam ifade ediyordu. Sezona kötü başlayan bir takım için çok anlamlıydı. Umarım böyle devam eder. Daha iyi Fenerbahçe geliyor. Biraz daha sabır diyorum. Taraftar da tribündeki yerini alırsa Fenerbahçe iyi oynamak zorunda kalacaktır. Bundan şüpheniz olmasın

Yorumlar
TREND HABERLER