YAZARLAR

Futbol sektörü iyiye gitmiyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Kötü gününde olursun, kaybedersin.

Şans faktörü yanında değildir, kaybedersin.

Moral olarak çökmüş vaziyettesindir, kaybedersin.

Çok iyi oynarsın, mücadele edersin ama yine kaybedebilirsin.

Birde iyi oynadığın halde kazanmana müsaade etmezler. İşin içinde başka işler var. Para var, iddia var, kişisel hesaplaşmalar var…

Futbolun içinde olan bir şeydir kazanmak ve kaybetmek. Fenerbahçe’de bu hafta sadece bir maç kaybetti. Ama umutlarını kaybetmedi. Oyunculara deplasman dönüşü taraftarların “başınızı öne eğmeyin” diye destek vermesini büyük mesaj içermektedir. Yenildiniz ama oynadığınız futbol bize umut veriyor diyorlar. Bu umut kesilmediği sürece işlerin doğru gittiğini söyleyebiliriz.

Yazımın başlığında iyi oynadığında da kazanamayabilirsin dedim ama Fenerbahçe iyi oynadı ama şanssızdı diyemeyiz. Kötü günündeydi diyemeyiz. Moral olarak çökmüştü diyemeyiz. İyi oynadığın halde kazanmasına müsaade etmediler. Lafı eveleyip gevelemeye, kıvırmaya gerek yok. Fenerbahçe bu hafta hakem kararları neticesinde kaybetmiştir. VAR denen bir sistem olduğu halde, her şey açık ve seçik ortadayken bu sistemi kullanmaya tenezzül etmezsen art niyetli olduğunuzu düşünmemizden bizi kimse alıkoyamaz. Pozisyon esnasında gösterilen tekrarlarda herşey net bir şekilde görülmesine rağmen hakemlerin bu kadar net bir tavır ortaya koymalarından ne anlamalıyız? Birileri bunları cesaretlendiriyor ki bu kadar net kasıtlı hareket içerisinde olabiliyorlar. Maç sonunda tüm otoriteler hakemlerin yönetimini facia olarak yorumlamasına rağmen ertesi hafta yine maç verilerek ödüllendirilmeleri de bu söylediklerimizde bizi haklı kılıyor.

Bırakın oynayan kazansın. Bırakın mücadele eden kazansın. İddia uğruna, kendi çıkarlarınız menfaatleriniz uğruna maçlara müdahale etmeyin. O sizin gelir kapınız olan seyirciler var ya bir gün alın ne haliniz varsa görün diye bir çekilirse işte o zaman hepiniz işsiz kalırsınız. Milletin sabrını sınamayın. İddia denen kumar yüzünden futbol ne hale geldi. Haram olduğunu bile bile oynayan insanlarımıza ne demeli? Hem futbolun kaliteli olmasını isteyip hem de iddia oynayamazsınız. Çünkü para vererek siz bu saçmalığa neden oluyorsunuz. Bu konuya ciddi olarak bir el atılması lazım. Aksi halde işler gün gün kötüye gidiyor.

Yorumlar 4 yorum
TREND HABERLER