YAZARLAR

Fenerbahçeliler biraz sabırlı olsun

Dirar’ı oynatalım da satalım mantığı çok yanlıştı. Dirar’ın hataları sabır sınar nitelikteydi. Hasan Ali’nin rakibin sırtına çarpan ortaları da onun kendini geliştirmediğini gösteriyor. Taraftar nazarında Hasan Ali ve Dirar’ın kredisi hiç yok.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İlk 3 hafta sonunda Fenerbahçe’nin oynamış olduğu futbol hiç tatmin etmedi. 3 haftada 2 mağlubiyetle lige başlanmış olması moralleri bozdu. Yeni transferler tek tek geliyor ama bu arada kötü başlangıç can sıkıyor. Kötü futbol elbette düzelir ama oyuncuların isteksiz olması, sahada heyecanın olmaması taraftarı üzen en büyük etken oldu.

Malatya ve Göztepe deplasmanında Fenerbahçe’nin ileri uçta çok etkisiz kaldığına şahitlik ettik. Yapılan ortalar Slimani’yi zor duruma düşürdü. Göztepe maçında da gördük ki kendisi arkadaşlarına bakarak orta açın dercesine sitem etti. Özellikle taraftarların Dirar ve Hasan Ali’ye olan kızgınlıkları giderek artıyor. Dirar’ı oynatalım da satalım mantığı çok yanlıştı. Dirar’ın hataları sabır sınar nitelikteydi. Hasan Ali’nin rakibin sırtına çarpan ortaları da onun kendini geliştirmediğini gösteriyor. Taraftar nazarında Hasan Ali ve Dirar’ın kredisi hiç yok. Onlarda ısrar etmek takıma zarar veriyor.

Benim kişisel düşüncem Kameni, Dirar, Hasan Ali ile yolların ayrılmasından yanadır. Kameni’nin yerine ilk 11 oynayabilecek bir kaleci alınmalı ve zaman zaman Berke’nin takıma hazırlanmalıdır. Takıma bir sol bek, orta saha ve hızlı bir kanat oyuncusu takviyeleri ile takım şu anki görüntüsünden uzaklaşacaktır. Skrtel ve Reyes inşallah iyi ikili olur ve o bölgeyi rahatlatır. Slimani ve Frey takımın gol yükünü alır ama onları besleyecek bir oyun ortaya koymak gerekir. Oyuna yön verecek, top hakimiyetini orta alanda elinde tutabilecek bir oyuncu şart. Marco Fabian ismi henüz anlaşma olmadan taraftardan veto yedi ve bugün çıkan haberlere göre anlaşma sağlanmadan ülkeden ayrılacağı yönde. Fenerbahçe orta sahasının yükünü kaldırabilecek ve herkesin hemfikir olabileceği isimleri getirmelidir. Renato Sanches, Nuri Şahin ve Sissoko’nun isimleri geçiyor. Beşiktaş forması giyen Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup’un da Fenerbahçe forması giymesi büyük sürpriz olmaz. Fenerbahçe’de istenmeyen adam olan Ozan Tufan ile bir takas düşünülebilir. Antalya maçında Tolgay’ın ilk yarıda oyundan alınması ve Oğuzhan’ın ıslıklanması bu takası daha cazip hale getirdi. Kaleci olarak da Varela ve Trapp isimleri gündemde.

Fenerbahçe’de Comolli ve Cocu’nun şu 5 gün içerisinde ne edip ne yapıp takımı ayağa kaldıracak transferleri yapıp kendi koltuklarını sağlamlaştırması gerekmektedir. Fenerbahçe taraftarı gözünde başkanın kredisi var ama onların kredisi 2-3 maça kadar biter. Fenerbahçe formasını hak etmeyen oyuncular takımdan uzaklaştırılırsa takımın düzeleceğinden eminim.

Ferdi Kadıoğlu ismini takımda göreceğimizi düşünüyordum ama ilk maçlarda kadroya bile giremedi. Göztepe maçında kadrodaydı ama sahaya sürülmedi. Oğuz Kağan gibi bir yetenek var ve onun futbolunu çok beğeniyorum. Berke, Ferdi, Barış, Yiğithan, Oğuz Kağan, Eljif gibi isimler bu kadroda fazlaca forma şansı bulmalıdır. Bu oyuncularda yetenek var. Mbappe oynamamış olsaydı bugün dünyanın sayılı oyuncuları arasında olabilir mi? Oyuncu çalıştı, yeteneğini gösterdi ve hocası da cesaret edip onu sahaya sürdü. Umarım yukarıda saydığım isimlerde şans bulurlar ve bunu en iyi şekilde değerlendirirler.

Fenerbahçe taraftarı biraz sabırlı olsun. İnanın güzel günler uzak değil. Yönetimin aldığı enkazı temizlemesi çok kolay olmayacak. Her şey birden düzelmez. Düşünce yapısı, kadro yapısı öyle birden düzelecek şeyler değil. Ali Koç bunu en hızlı şekilde yapma gayretinde ve taraftarlar bu süreçte destek olmalı.

Yorumlar
TREND HABERLER