YAZARLAR

Fenerbahçe’den Muhteşem Geri Dönüş

Ev sahibi olarak taraftarının önünde maça hızlı başlayan Beşiktaş 10.dakikada Gökhan Gönül ve 18.dakikada Burak Yılmaz ile skoru 2-0’ getirerek büyük avantaj elde etti.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ev sahibi olarak taraftarının önünde maça hızlı başlayan Beşiktaş 10.dakikada Gökhan Gönül ve 18.dakikada Burak Yılmaz ile skoru 2-0’ getirerek büyük avantaj elde etti. İlk yarının sonunda ise Burak Yılmaz’ın golü ile skor 3-0 olunca Beşiktaş taraftarlarında büyük sevinç, Fenerbahçe taraftarlarında ise büyük hüzün ve gözyaşları vardı. Beşiktaş cephesinde ikinci yarı ile alakalı büyük beklenti vardı. Taraftarların devre arasında attığı videolar ve sosyal medya paylaşımlarına baktığımızda farkın artacağını düşünüyorlardı.

Maçın ikinci yarısı ise Fenerbahçe adına muhteşem, Beşiktaş adına kabus gibi geçti. 12 dakikaya 3 gol sığdıran Fenerbahçe, 67.dakikada skora ortak oldu. Fenerbahçe’nin bu geri dönüşü ile birlikte taraftarların beklentileri arttı. İlk yarıdaki oyun ile ikinci yarıdaki oyun arasında inanılmaz bir değişim oldu. Maçın son anlarında yine heyecan doruktaydı. Her iki takımın da birer topu direkten döndü.

Devre arasında Ersun hocanın neler konuştuğunu çok merak ediyorum. Takıma neler söylediği ile ilgili mutlaka bir paylaşım gelmeli diye düşünüyorum. Bu tür maçlarda 3 farklı mağlup durumdayken eşitliği yakalamak zordur. Fenerbahçe ligde kaçıncı olursa olsun derbilerde kolay kolay yenilmeyeceğini bir kez daha ispatlamış oldu. Fenerbahçe’nin potansiyeli var ama nedense bunu her maça yayamıyor. Fenerbahçe kalan maçlarda bu oyun anlayışına devam etmeli ve alt sıralardan kurtulmalıdır. Endişe, korku olduğu sürece kazanmanın mümkün olmadığını anlamış olmalılar.

Derbide 6 gol izledik. Bunların içinde Hasan Ali’nin golünü bir kenara ayırmak gerekir. Muhteşem bir vuruşla takımına 1 puanı kazandıran golü attı. Çok eleştirildi, ıslıklandı ama o Fenerbahçe ve milli takımda formasını hiç kaybetmedi. Bu seneki performansı ile de takımın en tartışılmaz isimlerinden birisi olduğunu kanıtladı. Miha Zajc’ın da golle tanışması performansına olumlu katkı sağlayacaktır. Kendisine olan güvenini arttırmış oldu. Özellikle 3-0 geriden gelip 3-3 biten maçta gol bulması sonraki haftalar için özgüveni yüksek olması adına çok faydası olacaktır.

Güzel bir derbi izledik. İlk yarısı Beşiktaş camiası adına, ikinci yarısı Fenerbahçe camiası adına çok heyecanlı bir maçtı. Her iki takımı da tebrik ederim. Son yıllarda izlediğimiz en heyecanlı derbiydi diyebilirim. Umarım bundan sonra tüm derbilerimiz gollü ve heyecanlı geçer.

Yorumlar
TREND HABERLER