YAZARLAR

Fenerbahçe tam gaz ileri

Özellikle Ali Koç’un başkan adaylığını açıkladıktan sonra takımdaki çıkış da dikkatlerden kaçmadı. Taraftarın maça bu denli ilgi göstermesindeki en büyük etkenlerin başında bu geliyor.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ligde ve Avrupa’da yoluna tam gaz devam eden Fenerbahçe galibiyet serisine bağladı. Advocaat takım sistemi üzerinde düzenlemeler yaptı. Takımın moral ve motivasyonunu sağladı. Katkı alamadığı oyunculardan katkı almaya başladı ve galibiyet serisi geldi.

Fenerbahçe taraftarı takıma sahip çıktı. Aziz Yıldırım’a olan nefretlerini bir kenara bırakıp sadece takıma odaklandı. Taraftarın tribünde olması futbolculara ayrı bir güç kattı. Futbolcular maçlardan sonra onları sürekli tribünde görmek istediklerine dair demeçler verdi. Taraftarı ile çıkışa geçen Fenerbahçe, futbolu ile de keyif vermeye başladı. Özellikle Van Persie inanılmaz bir grafik yakaladı. Sow’un takımda sürekli forma giymesi de taraftarı da memnun etti. Onların Sow’a olan sevgisi tartışılmaz.

Galatasaray maçında gördük ki Fenerbahçe gerçekten rakibi iyi analiz eden bir hocaya sahip. Giren çıkan oyuncular, ilk onbir tercihlerinde hep haklı çıktı. Kim sahadaysa maksimum performans sergiledi. İsmail Köybaşı bile Beşiktaş forması ile yakaladığı istatistiği 12 maç sonunda kısa süreli forma giymesine rağmen yakaladı. Hatta Çaykur Rize maçında harika bir gole imza attı. Futbolcuların kendilerine olan güvenleri arttı. Bunda en büyük pay sahibi hocadır. Özellikle Ali Koç’un başkan adaylığını açıkladıktan sonra takımdaki çıkış da dikkatlerden kaçmadı. Taraftarın maça bu denli ilgi göstermesindeki en büyük etkenlerin başında bu geliyor.

Bu hafta yenilgisiz iki takımdan birisi olan Beşiktaş’a karşı oynayacak olan Fenerbahçe’de tek hedef galip gelip puan farkını düşürmek olacaktır. Manchester United ve Galatasaray maçları gibi ayakları yere sağlam basan bir oyun sergilendiği taktirde Beşiktaş maçı rahat kazanılır. Fenerbahçe savunması Beşiktaş karşısında da minimum hata ile oynarsa ileri uçta sıkıntı yaşamaz. Formda bir Sow ve Van Parsie maça damga vuracak isimler olacaktır. Ben özellikle bu maçta Alper ve Volkan Şen’in de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Orta alanda Mehmet Topel ve Souza maçın kilit isimleri olacaktır. Bu ikili takımın ofansif ve defansif anlamda en önemli parçası oldukları için bu maçta da en büyük sorumluluk onlara ait olacak.

Zevkli ve bol gollü bir maç olsun. Sakatlık yaşanmasın ve özellikle iki takımdan birisi eksik kalmasın. Kora kor bir maç olsun. Özlediğimiz derbilerden birisini izleyeceğimizi umuyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER