YAZARLAR

En iştahlı takım Fenerbahçe

En iştahlı takım Fenerbahçe

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu yıl bazı maçlarda beğendiğimiz bazı maçlarda ise yerdiğimiz bir Fenerbahçe var. Fenerbahçe kapasitesi çok yüksek bir takım. Bu takımın Teknik Direktörü, bu kapasitesi yüksek oyuncuları doğru şekilde yönlendirerek en yüksek verimi almaya çalışmalıdır. Kendisini ön plana çıkarma adına hamle yapan bu takımda barınamaz.

Fenerbahçe’nin geride kalan 9 haftada pas ve isabetli pasları, şutları ve ortaları ile şampiyonluğu ne kadar istediği ortadadır. Son maçta bu istatistik koşu mesafelerine de yansıdı. 114 km mesafeye çıkan Fenerbahçe’de Hasan Ali Kaldırım 12354 metre ile rekor kırdı. Caner’in olmadığı bu hafta Hasan Ali’nin bu performansı Fenerbahçe adına büyük kazanç olmuştur.

Takımın bu kadar istekli olması, rakibine şut ama imkânı bile vermemesi taraftarın da takdirini kazanmıştır. Takımı sahada harika futbol oynarken tribünlerin ikiye bölünmesi tek kelime ile saçmalıktır.

Siz Fenerbahçeli misiniz? Yoksa Aziz Yıldırımcılar veya Anti Aziz Yıldırımcılar mısınız? Takım sahada sezonun en iyi futbolunu oynuyor tribünlerde “Yönetim istifa” diye bağırıyorlar. Karşı tarafta cevap veriyor “ooo Aziz Yıldırım” diye atışmaya giriyorlar. Önceliğiniz her zaman Fenerbahçe olmalıdır. Herkes hakkını yasal çerçeveler içerisinde aramalıdır. Sloganla yönetim değiştirme, sokağa çıkma ile hükümet devirme dönemleri bitti artık. Aziz Yıldırım’ı sportif anlamda bende sevmiyorum. Sürekli takımla içli dışlı olması, Volkan ve Emre gibi oyuncular vasıtası ile gözdağı vermesi kurumsallıktan çok uzak bir görüntü çiziyor. Tesisleşme ve Marka konusunda da ne kadar takdir etsek azdır. Genel olarak değerlendirme yaparsak ise Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanı Aziz Yıldırım olmamalı diye düşünüyorum. Tüm kulüpleri Fenerbahçe’ye düşman eden bir başkan var.

Fenerbahçe bu yıl dördüncü yıldız için savaşıyor. Futbolcular sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu performanslarını tüm maçlara yaymaları gerekmektedir. İki maç oynayıp iki maç yatmakla şampiyon olamazlar. Takım hangi sistemde iyi oynuyorsa o sistemde devam etmelidir. İsmail hoca kendi sistemimi oynatacağım diye ısrar etmemelidir. Ersun Yanal’ın hücum anlayışı ve Aykut Kocaman’ın kaliteli pas ısrarı bu takıma çok şey kattı. İsmail hocada bunun kaymağını yemelidir.

Diego’nun bu haftaki performansı da dikkatlerden kaçmadı. Benim bildiğim Diego’nun oyun anlayışı budur. İlk dönemlerde oynadığı futbol ile Rize maçında oynadığı futbol arasında çok fark var. Bu şekilde oyuna hakim olduğu taktirde Fenerbahçe ofansif anlamda çok can yakar. Emenike, Webo ve Sow gibi gol yollarında etkili oyuncuların Diego’nun paslarını iyi değerlendirmeleri ve Diego’nun pas atması için iyi koşular yapması gerekiyor. Forvetler topu isterse pozisyon olur, toptan kaçarcasına oynarlarsa asla olmaz. Galatasaray’da Burak neden çok ıslıklanıyor? Çok gol kaçırdığı için… Aslında Galatasaray’da en çok çalışan Burak Yılmaz’dır. Net pozisyonlarda görevini yapıp kaçmıyor, her topa koşuyor, mücadele ediyor, hiç vuramamak yerine topun dışarıya gitme ihtimalini göze alarak vuruyor. Elbette bir Drogba değil ama Galatasaray onun değerini bilmelidir. Fenebahçe’de de forvetler isteksiz olduğunda pozisyon olmuyor. Forvetler istekli olduğunda 2 kaçırıyorlarsa 3 atıyorlar. Taraftar mücadele eden bir Fenerbahçe istiyor. Kimse skora bakmıyor, yeter ki takımım mücadele etsin diyor.

Son olarak Fenerbahçe’de Mehmet Topal’ı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Oyunun her iki yönünde de çok iyi oynuyor. Bazen stoper mevkiine geçiyor ama orada da görevini iyi yapıyor. Mehmet Topal’ın katkısını ve mücadele azmini alkışlıyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER