YAZARLAR

Derbinin tadı tuzu yoktu

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Galatasaray – Fenerbahçe derbileri öncesinde artık heyecanlanan sayısı oldukça azalmıştır. Bu maç öncesinde de her iki takım taraftarı da maçın 0-0 bitebilme ihtimalinin üzerinde duruyordu. Hakemin de Cüneyt Çakır olması bunu tetikledi. Cüneyt hocanın maçı idare edeceğini ve etliye sütlüye karışmayacağını tahmin ediyorduk. Galatasaray ve Fenerbahçe ezeli rakiplerine yenilmediler ve şikayetçi değiller. Cüneyt hoca açısından bakarsak berabere biten karşılaşma sonrasında iki takımın da ses çıkartmaması en çok onun işine yaradı. Kazanmalıyım yerine kaybetmeyim diye oynayan iki takım vardı ama deplasmanda olması ve rakibine oranla daha rahat oynaması açısından bakarsak derbinin iyisi Fenerbahçe diyebiliriz.

Fenerbahçe’nin ciddi anlamda eksikleri vardı. Rodrigues ve Moses ofansif anlamda ciddi katkı sağlayabilecekleri maçta kadroda değillerdi. Fenerbahçe’de mevkiisi dışında oynayan oyuncuların zorluk çektiklerini söyleyebiliriz. Dirar’ın sol bek oynaması, Jailson’un stoper oynaması benim garipsediğim bir durumdur. Özellikle Serdar, Sadık ve Rami’nin yedek kulübesinde olmasına rağmen Jailson’un o bölgede oynuyor olmasının nedenini merak ediyorum. Kulübede eksik bölge için iç tane oyuncu var ama hoca devşirme oyuncu oynatıyor. Tercih edilmeyi boşverin mecburiyetten bile oynatılmayan üç tane stoper var. Sadık kötü bir oyuncu mu? Serdar Aziz milli takım oyuncusu değil mi? Adil Rami için tecrübesi ile o bölgeye güven verecek denilmedi mi? Ayrıca Hasan Ali Kaldırım’ın yedeği yok. Şampiyonluk parolası ile yola çıkan Fenerbahçe’de yedek sol bek yok. Alt yapıdan da bir tane oyuncu çıkarıp hadi koçum diyebilecekleri kimse de yok sanırım. Bu takımda en çok güvendiğim nokta orta saha diyebilirim. Gol yollarında da Vedat Muriqi’den şüphem yok. Ayrıca Mevlüt’de ona iyi bir alternatif olacak.

Tam kadro sahaya çıkacak Fenerbahçe’de sahaya çıkacak onbiri belirlemek zor olacak. Alternatif açısından zengin bir kulübesi olacak. Sol bek mevkiisini burada ayrı tutuyorum. Her mevki için bir çok alternatif var ama o kısım için ikinci bir isim yok. Orta sahası çok zengin ve kanat alternatifleri olan bir takım oldu. Gol yollarında da Vedat ve Mevlüt yeterli olur.

Fenerbahçe cephesinden derbiye baktığımızda deplasmanda kaybetmemek değerliydi. Futbol olarak da rakibine oranla daha iyiydi. Her ne kadar sıkıcı bir derbi olsa da Fenerbahçe eksik kadrosuna rağmen kazanma adına hamleler yaptı ama olmadı. Fenerbahçeli taraftarların maç sonunda yüzleri gülüyordu. Bu deplasmanda da kaybetmemek önemliydi.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER