YAZARLAR

Büyü Bozuldu

Konyaspor’un maç sonu sosyal medya paylaşımından yola çıkarak böyle bir başlık kulandım.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor’un maç sonu sosyal medya paylaşımından yola çıkarak böyle bir başlık kulandım. Kulübün paylaşımını çok beğendim. Bu galibiyetle şeytanın bacağını kırmış olduk. Galibiyet sonrası oyuncuların takım odasına giderken Aykut Kocaman ile olan sevinç görüntülerini izlemeyi özlemişim. Konyaspor iyi oynadığı maçlarda da kötü oynadığı maçlarda da kazanamıyordu. Kaçırılan gol pozisyonları saç baş yoldurtuyor, bir türlü sonuca gidemiyordu. İkinci yarının açılış maçında Ankara deplasmanında alınan bu galibiyetin takıma moral anlamında da çok şey katacağına inanıyorum. 

Maç kadroları açıklandığında Shengelia ve Miya’yı rakibin yorgun düştüğü anlarda oyuna alacağını az çok herkes tahmin etmiştir. Miya’nın oyuna girmesi ile rakip sahada daha baskın oynayan ve iyi pas trafiği ile oyunu rakip sahaya yıkan bir Konyaspor vardı. Özellikle 34 pasın ardından Miya’nın kafa vuruşunun direğe takıldığı pozisyon çok değerliydi. Oyunu üçüncü bölgeye taşıyan ama sonuca gidemeyince yeniden set oyununa dönen ve gol pozisyonuna giren Konyaspor’un bu dakikalarda gerçekleştirmiş olduğu oyun taktir kazandı. Ankaragücü takımının da baskı yapma konusunda zayıf kaldığını belirtmek isterim. Pozisyon gol ile sonuçlansaydı birçok ülkede de örnek olarak gösterilecekti. Oyuna son dakikalarda dahil olan Shengelia’nın 2 şut girişiminden birisi gol oldu. Miya ve Shengelia gibi yetenekli oyuncular kaleyi gördüğünde bu tür denemeleri daha sık yapmalılar. Yeni transfer Thuram için bir şeyler söylemek erken ama yine de çok sırıtmadı. Oyunu rakip sahada daha fazla tutma nokrasında gayretliydi. Biraz daha seri olmalı. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda sonradan ofsayt bayrağı kalkmış olsa da o pozisyonu değerlendirmeliydi. En azından yakalarsa atar imajı bırakmalıydı. Kesin yorum yapmak için henüz erken ama Thuram’ın gelişi Bajic’i de tetikleyebilir. Yaptığı asist çok kıymetliydi. Umarım o da kendisine bir çeki düzen verir.

Sahada basmadık yer bırakmayan, rakip ataklarını kestiği gibi oyun kurmada da gayret gösteren Jonsson bana göre maçın en iyisiydi. Attığı golden dolayı Shengelia maçın adamı seçildi ama benim gözümde maçın adamı Jonsson’dur. Sadece Ankaragücü maçı özelinde değil kadro içerisinde en değer verdiğim isimde Jonsson’dur.

Konyaspor’u ligin ikinci yarısına üç puanla başladıkları için tebrik ediyorum. Konyasporluları sevindirdikleri için de teşekkür ediyorum. Ankaragücü takımına da kalan maçlarda başarılar dilerim.

Yorumlar
TREND HABERLER