YAZARLAR

Bir Varmış Bir Yokmuş

Bir Varmış Bir Yokmuş

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İç sahada rakip takımı adeta kalesine hapseden, defans oyuncularının nefes almasına müsaade etmeyen Fenerbahçe, deplasmanlarda ise oldukça zor durumlara düşüyor. Bursaspor eğer maçın son anlarında biraz şanslı olsa maçı kazanabilirdi. Çünkü Fenerbahçe bir şans golü ile Bursa deplasmanından puan çıkartabildi. Kuyt’ın ortasına kimse dokunamayınca top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe’de Emenike çok bireysel oynuyor. Etkili olur da bireysel oynamasına göz yumarsın ama her topu ezince de göze çok batıyor. Bu maçta Webo ile hava toplarında gol aranabilirdi. Her iki takımda kontra ataktan gol bulmayı fazlası ile denedi. Bol gol pozisyonu olan ve mücadele gücü yüksek bir karşılaşmaydı. Ben izlerken oldukça keyif aldım.

Defansif anlamda Fenerbahçe oldukça zorlandı. Özellikle sakat oyuncuların fedakârlık yapması Fenerbahçe adına kazanç gibi görünse de rakip takımın hızlı gelişen ataklarında sıkıntılar göze çarptı. Fenerbahçe’de günün en etkili ismi Alper’di. Emenike ve Sow için kalkan ofsayt bayraklarının ikisi de hatalıydı. Emenike’nin pozisyonu çok önem arz etmese de Sow, kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Yardımcı hakem iki pozisyonda da hatalı bayrak kaldırdı.

Caner’in oyundan alınırken yapmış olduğu hareketler ve söylemleri son derece yanlıştı. Kendisine hiç yakışmayan bu hareketleri umarım bir daha tekrarlamaz. İsmail Kartal bu konuyu çok hızlı bir şekilde abilik yaparak çözdü. Herkes bu tavrı sergilemeyebilirdi. Caner’in bu hareketi her hocaya yapıp yapamayacağını sorgulaması gerekmektedir. Ayrıca kendisinin yerine oyuna dahil olan Hasan Ali’ye de saygısızlık yapmıştır. En büyük özrü Hasan Ali Kaldırım’dan dilemelidir. Her zaman gününüzde olmayabilirsiniz. Belki hocada yanlış karar vermiş olabilir ama senin yerine oyuna dahil olacak olan arkadaşının moralini bozma hakkın yok. Caner bence ucuz kurtardı. Maçtan sonra özür dilemesi de bir erdemliktir. Bu ona bir ders olsun ve bir daha ucuz kahramanlıklar yapmaya kalkmasın. Çünkü Fenerbahçe taraftarı Caner’i seviyor. Bunun kıymetini bilsin.

Fenerbahçe’nin en büyük sorunu gol pozisyonuna girememesidir. Bu sorunu Diego ve Emre ile çözmeye çalışıyor. Diego ve Emre olmadığında ise dikine oynayan tek oyuncu Alper oluyor. Onun da yalnız kaldığını düşünüyorum. Fenerbahçe ileri uç elemanları orta sahaya beklenen desteği vermiyor. Bütün forvetleri formsuz oynuyor. Takım halinde rakip kaleyi şut bombardımanına tutabildikleri gibi isabetli şut atma noktasında da sıkıntı çekebiliyorlar. Bunun bir ortasını tutturamadılar. Net vuruşlar bile abartılı şekilde dışarı gidiyor. Bursa maçında Meireles’in gol yapabileceği vuruşları dışarı vurması onun klasına yakışmadı. Bu yıl onunda formsuz olduğunu söylemek lazım.

İsmail Kartal hocanın Sow-Emenike-Kuyt üçlüsünü ısrarla oynatması gerektiğini düşünenlerdenim. Emenike ve Sow değişmeli olarak oynarsa rakip takımların dengeleri de değişiyor. Hocanın şansını fazla zorlamasına gerek yok. Geçen sene açık ara şampiyon olan takımın düzenini aynı sistemle devam ettir ve şampiyon ol.

Yorumlar
TREND HABERLER