YAZARLAR

Aykut Kocaman’la tarih yazmaya bir adım kaldı

Aykut hoca meselesine gelecek olursak başka bir takımla anlaştığını düşünmüyorum. Lig bitmeden asla görüşme yapmayacaktır.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor geçen sene tarihinin en çok puanını toplayarak lig üçüncüsü oldu ve çıtayı yükseltti. Bu yıl son haftalarda alınan mağlubiyetlerle ligde pek istenilen konumda olmasa da kupaya odaklanmanın meyvesini almış oldu. Ligdeki hataları kupada telafi etmiş bir takım olarak taraftarının önüne çıktı. Maç öncesi tribünlerde hazırlanan koreografiler, finale ne kadar inanıldığının ispatıydı. Taraftar inanmış, tribünlerde 30 bin civarında bir taraftarla destek vermiş ve muhteşem bir organizasyon yapılmıştı. Stadyum önünde yüz boyama alanları, etkinliklerle de maça gelen taraftarın konsantrasyonu üst düzeye çıkarıldı.

Konyaspor rakibi kalesinden uzak tutma taktiğini gayet güzel uyguladı. Birkaç pozisyonda kritik top kayıpları nedeni ile kalesinde pozisyon verdi ama Kasımpaşa bunları etkin kullanamadı. Ali Palabıyık rakibin sert futboluna göz yumdu. Bajic’in düşürüldüğü pozisyon net penaltıydı. Kasımpaşa kalecisi skorun artmasını önledi. İki harika kurtarışa imza attı. Kasımpaşa’nın kritik top kaybını Konyaspor iyi değerlendirdi. Farkı ikiye çıkarınca da rahat oynamaya başladı. Kasımpaşa organize atak yapmak yerine uzun top şişirdi ve Konyaspor savunmasını geçemedi.

Şimdi Fenerbahçe ve Başakşehirspor karşılaşmasını yani finaldeki rakibini bekliyor. Konyaspor’un tarih yazmasına bir maç kaldı. O kupa Konya’ya gelecek diye aylardır tezahürat yapan taraftarlar artık kupaya odaklandı. Takım buna inanıyor, taraftar inanıyor, şehir inanıyor. Kupa’nın bir ucundan tutan Konyaspor kupayı kazanırsa iki yıl üst üste Avrupa’ya giderek hem güzel bir başarıya imza atmış olacak hem de maddi anlamda büyük katkı sağlayacak. Bu sayede takıma yapılacak kaliteli takviyelerle önümüzdeki yıl üç kulvarda da iddialı bir Konyaspor için adımlar atılır. Kabul edelim ki bu yıl ligde beklentinin altında kalan bir Konyaspor var. Bajic dışında skora katkı sağlayan oyuncu olmadığı için bir çok maçta sıkıntı yaşandı. Umarım önümüzdeki yıl skora etki yapacak ve takımın kalitesini arttıracak takviyeler olur.

Aykut hoca meselesine gelecek olursak başka bir takımla anlaştığını düşünmüyorum. Lig bitmeden asla görüşme yapmayacaktır. Konyaspor’un kadro kalitesine bakacak olursak bu kadro ile Aykut Kocaman büyük işiler başarmıştır. Umarım Konyaspor’da kalır.

Nalçacılılar grubunun takıma olan desteğini tüm Türkiye biliyor. Onların Konyaspor’a olan sevgileri hiçbir şey ile ölçülemez. Tribünlerde yapmış oldukları kareografi için de kutluyorum. Muhteşem bir görsel şölene imza attılar.

Şu an Konyaspor’un tek hedefi Ziraat Türkiye kupasıdır. İnşallah o kupa Konya’ya gelecek.

Yorumlar
TREND HABERLER