YAZARLAR

Aykut Kocaman’a Güveniyorum

Konyaspor’un ligde kaçıncı olduğuna, kaç gol atıp kaç gol yediğine değinmeyi hiç düşünmüyorum. Aykut Kocaman, Konyaspor için sadece ligdeki başarı ya da başarısızlığa göre değerlendirilecek birisi değildir.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor’un ligde kaçıncı olduğuna, kaç gol atıp kaç gol yediğine değinmeyi hiç düşünmüyorum. Aykut Kocaman, Konyaspor için sadece ligdeki başarı ya da başarısızlığa göre değerlendirilecek birisi değildir. Hocanın futbola bakış açısı, kulübün mali yapısını düşünen anlayışı, sadece işine odaklanan birisi olması onu değerli kılıyor. Aykut hocayı şehrimizde gezerken ya da alışveriş yaparken görmüyoruz belki ama onun kariyerindeki birisini de anlayışla karşılamak lazım. Hocanın bir mekanda arkadaşları ile rahat gezip oturabileceğini hayal bile edemiyorum. Resim çekinmek isteyen eksik olmayacaktır. O bakımda hocanın bu eleştirilen kısmını asla dikkate bile almıyorum.

Aykut Kocaman Konyaspor taraftarı tarafından çok seviliyor. Efendiliği ve onun futbol adamlığını kimse sorgulayamaz. Konyaspor’u zora sokacak hiçbir transfer istemedi. Transfer ettiği oyuncular hep ucuz maliyeti olan oyuncular oldu. Hatta Konyaspor bu oyuncuların satışından ciddi para da kazandı. Ben inanıyorum ki mevcut kadrodan da para kazanabileceğimiz oyuncular çıkacak. Birkaç tane oyuncunun para kazandırarak gideceğini düşünüyorum.

Futbolda kazanmak olduğu gibi kaybetmekte var. Bazen rüzgar gibi esersin bazen işler ters gider bir anda gözden düşersin. Konyaspor’da işler şu an istenildiği gibi gitmiyor. Ben her şeye rağmen Aykut Kocaman’ın bu takımı kendi futbol doğrularına göre istediği seviyeye getireceğini düşünüyorum. Kafasında tasarladığı birçok şey bu sefer tutmamış olabilir. Sakatlıklar ve futbolcuların bireysel olarak form düşüklükleri hatta bazı maçlarda yaşanan talihsizlikler “evdeki hesap çarşıya uymadı” atasözünü aklımıza getiriyor. Aykut Kocaman zeki adamdır ve bu zorluklarında üstesinden gelecektir. Yeter ki moraller bozulmasın. Ben inanıyorum ki Konyaspor’u içeride dışarıda hiç yalnız bırakmayan Nalçacılılar yine olaya el koyup tribünlerden gerekli desteği verip takıma itici güç olacaklardır. Onların sahaya kattıkları enerjiye çok ihtiyaç var. Bireysel homurdanmalar ve maçın daha başında verilen tepkiler takımın üzerinde baskıya neden oluyor. Profesyonel oyuncuların bundan etkilenmeyeceğini söyleyenlere katılmıyorum. İşlerini yapıyorlar ve bu işten para kazanıyorlar ama onlarda insan. Saha içerisindeki oyuncuya tepki gösterilmez. Onun o an sadece desteğe ihtiyacı vardır. Verilen tepki sadece bireysel anlamda oyuncuyu etkilemiyor, takımın tümüne sirayet ediyor.

Televizyondaki kendini beğenmiş tiplerin Aykut hoca hakkındaki ne dediklerini umursamıyorum. Zamanında Aykut Kocaman’ın önderliğinde bu takım gereken cevabı verdi ve tarihinin en başarılı dönemlerini geçirdi. Futboldan anladığını bile düşünmediğim bazı kişiler kendi kanalında bayan spikere bile baskı kurup aşağılamaya çalışmış ve yayın terk etti. Aynı şahıs yine Aykut Kocaman ile ilgili daha önce de sürekli saygısızlık yapmış birisidir. Bu tür ne dediği belirsiz kişileri kendi kapasitesindeki insanlarla baş başa bırakalım. Kendileri çalsınlar, kendileri oynasınlar.

Konyaspor’a inanan KOCAMAN bir şehir var. Bu böyle biline…

Yorumlar
TREND HABERLER