SÜPER LİG

Ünlü hocaların Pro-Lisans heyecanı!

TFF'nin, Süper Lig ve 1. Lig'de görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için düzenlediği UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu başladı.

Ünlü hocaların Pro-Lisans heyecanı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için düzenlediği UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu, Antalya'da başladı.

Titanic Otel'deki kursun açılışında konuşan TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener, UEFA'nın üç yıl önce antrenör ve hakem eğitimlerini standarda bağlamak amacıyla iki konvansiyon çalışması başlattığını söyledi. Türkiye'nin her iki konvansiyonun da üyesi olduğunu belirten Güvener, Türkiye'de yapılacak tüm hakem ve antrenör eğitimlerinin, UEFA'nın denetiminde ve standartlarında olacağını kaydetti. Kursa katılan 20 teknik direktörün daha önce TFF'nin açtığı kurslardan mezun olduğunu dile getiren Güvener, ''Buradan aldıkları diplomaların UEFA kriterlerine göre denkliğini sağlamak için güncelleme kursunu geçmeleri gerekiyor'' dedi.

Güvener, UEFA JIRA Konvansiyonu gereği, 2013-2014 sezonundan sonra Türkiye liglerinde ancak pro-lisans diploması olan teknik direktörlerin görev yapabileceğini vurgulayarak, ''Üç aşamalı 10 günlük yoğun programın ardından sahip olacağınız diplomayla UEFA'ya bağlı 53 ülkede görev yapabileceksiniz'' diye konuştu.

TFF'nin ilk pro-lisans kursunda antrenör eğitimcileri olan 20 teknik direktörün diplomalarını aldıklarını dile getiren Güvener, pro-lisanlı teknik direktörlerin Türk futbolunu daha ileri taşıyacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin futbolda bazı alanlarda rakiplerinden fersah fersah ileride olmasına rağmen UEFA JIRA Konvansiyonu'na geç üye olduğunu vurgulayan Güvener, bu açığı kapmak için çalıştıklarını söyledi.

TFF'NİN EĞİTİMİNDEN FARKI
[page_end]

Güvener, kursta verilecek eğitimin TFF'nin verdiği eğitimlerden üç konuda farklılık gösterdiğini belirterek, bugüne kadarki öğretici merkezli eğitimlerden, eğitilen merkezli eğitimlere geçildiğini belirtti. Bu eğitimin, teoriden çok pratik ağırlıklı olacağına işaret eden Güvener, ayrıca bilgi teknolojisinin çok kullanılacağını, birçok konunun e-öğrenme aracılığıyla adaylara aktarılacağını vurguladı.

HAKEMLER VE YAYIN HAKLARI İHALESİ

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güvener, bir soru üzerine,hakemlerin ilk yarıdaki performansını değerlendirdi. ''Hakemlerin performansı geçen seneki standarttan daha iyiydi ama maalesef Türkiye'de bazen kulüplerimiz memnun olmayabiliyor'' diyen Güvener, dünyanın her yerinde de bunun böyle olduğunu kaydetti. Güvener, önemli olanın, hakemlere doğru eğitimi verip, doğru düdük ve bayrakları kullanmalarını sağlamak olduğuna işaret ederek, ''Biz de elimizdeki tüm imkanlarla bunu yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

TFF Yönetim Kurulunun, 2010-11 sezonundan geçerli olacak yayın hakları ihalesi için hazırlanan şartnameyi dün onayladığını belirten Güvener, şartnamenin, Rekabet Kurumu'nda kabul edildikten sonra konuyla ilgili kurumlara dağıtılacağını bildirdi. Güvener, ''Yanılmıyorsam ayın 15'i gibi yayın hakları ihalesi sonlanmış olur'' diye konuştu.

Türkiye'nin, Fransa ve İtalya'yı geride bırakarak, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası düzenleyeceğine inandığını da vurgulayan Güvener, bunun için hükümetin kendilerine her türlü desteği verdiğini söyledi. Güvener, üç stadı yeniden düzenlediklerini, 6 yeni stat yapacaklarını kaydederek, bu konuda devlet garantisi verileceğini, bunun da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

UEFA'dan bir gözlemcinin de hazır bulunacağı 10 günlük kursun, UEFA'nın belirlediği ileri düzey teknik ve taktik çalışmalardan oluştuğu ve 5 Ocakta sona ereceği bildirildi.

Kursa Abdullah Avcı, Coşkun Demirbakan, Erdoğan Arıca, Ertuğrul Sağlam, Giray Bulak, Güvenç Kurtar, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mesut Bakkal, Mustafa Uğur, Nurullah Sağlam, Osman Özdemir, Raşit Çetiner, Rıdvan Dilmen, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Tolunay Kafkas, Ünal Karaman, Yücel İldiz ve Ziya Doğan katılıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER