SÜPER LİG

Transferde en çok para harcayan takım!    

Özellikle sike soruşturmasında en çok başı ağrıyan kulüp olan Fenerbahçe en çok para harcayan takım olarak dikkat çekti.

Transferde en çok para harcayan takım!    

Özellikle sike soruşturmasında en çok başı ağrıyan kulüp olan Fenerbahçe, yaklaşık 40 gündür herhangi bir futbolcuyu renklerine bağlamamasına rağmen 2011-12 sezonu öncesi şu ana kadar transferde en çok para harcayan kulüp olarak dikkat çekiyor.

Deneme

 
FENERBAHÇE 4 FUTBOLCUYA 20 MİLYON EURO HARCADI

Zira, son olarak 17 Haziran'da Eskişehirspor'dan Sezer Öztürk'ün transferini resmen açıklayan Fenerbahçe, bu sezon öncesi kadrosuna kattığı 4 futbolcu için tam 19 milyon 750 bin euro ödedi.

Sarı-lacivertliler, "Şike soruşturması" öncesi transfer ettiği futbolculardan Emmanuel Emenike için 9, Serdar Kesimal için 4.5, Orhan Şam için 3.5 ve Sezer Öztürk için de 2.75 milyon euro bonservis ücreti ödedi.

TRABZONSPOR İKİNCİ SIRADA
Fenerbahçe'nin ardından transfere en çok para harcayan kulüp ise Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak Trabzonspor oldu. Bu sezon öncesi kadrosu büyük ölçüde değişen Bordo-mavililer, kadrosuna kattığı futbolculardan 6'sı için 15 milyon 650 bin euro ödedi.

Trabzonspor'un bu sezonki en pahalı transferleri ise 5 milyon 250 bin euro ödenen Adrian Mierzejewski ve 5 milyon euroya kadroya katılan Didier Zokora oldu.

BEŞİKTAŞ'IN EN PAHALI TRANSFERİ BİR TÜRK FUTBOLCU
Spor Toto Süper Lig'de transfere en çok para harcayan üçüncü kulüp olan Beşiktaş'ın ise en pahalı transferi bir Türk futbolcu oldu.
Bu sezon öncesi yaptığı transferler nedeniyle kasasından 12 milyon 50 bin euro çıkan siyah-beyazlılar, Gençlerbirliği'nden renklerine kattığı Mustafa Pektemek'in bonservisi için Başkent Kulübü'ne 4 milyon euro verdi.

GALATASARAY TRANSFERDE TEMKİNLİ DAVRANDI
Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Galatasaray'ın bu sezon transferde büyük hamleler yapması bekleniyordu.
Yeni sezon öncesi şu ana kadar 7 ismi renklerine bağlayan sarı-kırmızılıların, buna rağmen kasasından çıkan rakam 10 milyon 400 bin euroda kaldı.

Transferde bonservisi elinde bulunan yıldızlara yönelen Galatasaray, '4 Büyükler' içinde transfere en az para harcayan kulüp oldu. Galatasaray Lorik Cana'yı ise Lazio'ya 5 milyon euro bonservis bedeli ile satarak transfer giderlerinde önemli bir eksiltme sağlamış oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 2009-10 sezonunun şampiyonu Bursaspor ise transferde şu ana kadar yaptığı 5 milyon euroluk harcamayla dikkat çeken bir diğer ekip oldu.

EN FAZLA GELİR ELDE EDEN KULÜPLER KARABÜKSPOR VE TRABZONSPOR
Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike'yi 9 milyon euroya Fenerbahçe'ye satan Kardemir Karabükspor, transferde Spor Toto Süper Lig'in en fazla gelir elde eden kulübü oldu.
Sadece, Levski Sofia'dan transfer ettiği İsmail İsa'ya sadece 200 bin euroluk bonservis bedeli ödeyen Karabükspor 8 milyon 800 bin euroluk geliriyle dikkat çekiyor.

Karabükspor'la birlikte futbolcu satışında en fazla gelir elde eden kulüp, Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, Jaja ve Umut Bulut'un satışlarından toplam 8.8 milyon euro elde etti.

Orhan Şam'ı Fenerbahçe'ye, Mustafa Pektemek'i de Beşiktaş'a satan Gençlerbirliği ise bu sezon futbolcu satışlarından en fazla kazanan üçüncü kulüp oldu. Başkent ekibinin bu satışlardan kasasına 7.5 milyon euro girdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER