SÜPER LİG

Rüzgarın Kızı ilk üçü hedefliyor

Milli sörfçü Aylin Lena Erdil, Dünya Şampiyonası'nda ilk 3 sporcu arasında yer almayı hedefliyor.

Rüzgarın Kızı ilk üçü hedefliyor

Windsurf sporcusu Aylin Lena Erdil, 8 Ağustos'ta Alaçatı'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın 3. ayak yarışlarına, Muğla'nın Bodrum ilçesinde hazırlanıyor. Ortakent beldesinde kampa giren milli sporcu, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nda öğretim üyesi olan babası Doç. Dr. Güven Erdil ile çalışıyor. Aylin'e antrenmanlarda annesi Ellen Erdil de destek veriyor.

İngiltere'deki Sussex Üniversitesi'nde öğrenimini sürdüren 21 yaşındaki Aylin, yaptığı açıklamada, günde yaklaşık 4 saat antrenman yaptığını söyledi.

Alaçatı'da düzenlenecek yarışma sonunda dünya şampiyonunun belirleneceğini belirten milli sporcu, ''Bu yarışmada hedefim ilk 3'e girmek. Genel klasmanda ise ilk 5'e girmeyi amaçlıyorum. İleride de dünya şampiyonu olmak istiyorum'' dedi. 

Ortakent'te rüzgarın güzel olduğunu ve bu nedenle her gün antrenman yapabildiğini ifade eden Aylin, şöyle konuştu:

 ''Arada babamla çalışıyoruz. Babam bana çok yardımcı oluyor. Bu spora 11 yaşındayken başladım. Belçika'da yaşadım ve orada deniz yoktu. Daha sonra yaz tatillerinde Alaçatı ve Bodrum'a gelmeye başladım. 2 senedir İngiltere'de okuyorum. Üniversiteyi de deniz kenarında seçtim. Orada istediğim kadar sörf yapabiliyorum. Kışın İngiltere soğuk olduğu için bu yıl Güney Afrika, İspanya ve Fransa'da hazırlandım. Özellikle Güney Afrika'da çok büyük dalgalar var. Orada dalga sörfünü öğrendim. Bu da dengede durma özelliğimi çok geliştirdi. Orası antrenman için ideal bir yer.''

-BABA DESTEĞİ-

Baba Güven Erdil de Türkiye'nin ilk sörfçülerinden olduğunu belirterek, yaz aylarında Ortakent'te rüzgar sörfüyle ilgili eğitimler verdiğini bildirdi. 

Dünyanın her yerinde bu sporla ilgili çalışmalar yapıldığını anlatan Erdil, ''Amacımız Türklerin de bu sporu yapabildiğini dünyaya göstermek. Zaten geçen senelerde bunu ispatladık. Kızım dünya ikincisi oldu, çok büyük bir başarı. Daha sonra diğer sporcular da onu örnek alarak yarışmalara katılmaya başladılar. Demek ki Türkler de disiplinli çalışırlarsa başarılı olabiliyorlar. Amacımız bunu bir spor dalı olarak Türkiye'ye yaymak'' diye konuştu.

-''2 YIL SONRA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU''-

Uzun süre çalıştırdığı kızının artık belli bir noktaya geldiğini vurgulayan baba Erdil, Aylin'in bundan sonra profesyonel antrenörlerle çalışması gerektiğini kaydetti. Yarışmaların ve antrenmanların Güney Afrika, Güney Kore gibi uzak ülkelerde olduğuna işaret eden Erdil, şunları kaydetti:

''Artık sponsorlara ihtiyacımız var. Aylin'in antrenörlerle çalışması lazım. Sürekli babası ile olmuyor. Ama biz dünya çapında bir yerlere getirdik. Amacımız belli, dünya şampiyonluğu. 25 yaşında dünyanın bir numarası olacak diye hedef koyduk. Şu anda büyük bayanlarda ilk 5'in içinde. Bu çok büyük bir başarı. 20 senedir yarışan bayanlarla bu kulvarlarda yarışması Türkiye için gurur verici bir olay. Bizim amacımız 2 sene sonra dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmek. Aylin tüm yarışmalara katılıyor, ancak sponsor sıkıntısı var. Şu ana kadar Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un çok büyük destekleri var. Türk Hava Yolları bilet sponsorluğunu yapıyor, ama ana sponsora ihtiyaç var.''

Ortakent beldesinin rüzgar sörfü için çok uygun olduğunu, sürekli rüzgar estiğini vurgulayan Erdil, ''Burası dünyanın sayılı koylarından. Akşam saat 08.00-09.00'a kadar antrenman yapma imkanı var. Deniz çok sıcak. Aralık ayının ortasına kadar elbise giymeden sörf yapabiliyoruz'' dedi. 

Aylin Lena Erdil'in 2008 IFCA Gençler Dünya Şampiyonası ikinciliği bulunuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER