SÜPER LİG

Levent Bıçakcı'dan çok özel açıklamalar

Yasa taslağını hazırlayan Futbol Federasyonu Eski Başkanı ve UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Levent Bıçakcı 24'e özel açıklamalarda bulundu.

Levent Bıçakcı'dan çok özel açıklamalar

Sporda şiddet yasasındaki değişiklik TBMM genel kurulunda kabul edildi. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan kanuna göre, birçok cezada indirime gidiliyor.  
 
 
İşte Levent Bıçakçı'nın 24 Muhabiri Ünal Emin Canbay'a yaptığı açıklamalar... 
 
 
Düzenlenen yeni spor'da şiddet yasası ne zaman yürürlüğe girer?  
Bu bildiğiniz gibi cumhurbaşkanımıza gidecek. O onadıktan sonra da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu sürecin de çok kısa bir zaman içerisinde biteceğini umuyorum.  
 
Yeni düzenlenen tasarı olumlu ve olumsuz ne gibi yaptırımlar getirecek? 
Şimdi eski yasa tasarısının çok fazla tartışıldığını ve toplumca çok benimsendiğini sanmıyorum. Çünkü en basit örneği olarak benim haberim yoktu veya bana hiçbir şekilde paylaşılmadı. Ama bu yeni yasa tasarısındaki bu cezaların indirilmesi yani şiddetin düzenlenmesine ilişkin bölüme zaten çok fazla dokunmadık. Orda da taraftarların cezalarını indirdik. Bir de 11. Maddede şikeye yönelik cezaları hafiflettik. Gerçekten 5 ve 12 yıl gibi bir hapis cezası ve yönetici ya da başkan olursa da yüzde 50 artırımı, çok fazla bir ceza yaptırımı.  
 
UEFA'nın görüşleri alındımı bu düzenlemeler yapılırken? 
UEFA bizim kendi iç ilişlerimize karışmaz. Bu da ceza kanunu olduğu için, UEFA'yı tamamen hiçbir şekilde ilgilendiren bir konu değildir. Herkesi bir şekilde mutlaka etkiler ama kimler salıverilebilir kimler salıverilmez diyorsanız dosyaları bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemem. Ama herkes için ayrı ayrı bir değerlendirme yapılacaktır.  
 
4 Büyük takım taraftarları deplasman maçlarına gidemiyor neler söyleyeceksiniz? 
Tabi kararın özü çok yanlış bir karar. Çünkü esas olan taraftarlarla birlikte kulüplerin yaşaması ama şu anda Türk Futbolu çok önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde bu kararı doğru görüyorum, doğru buluyorum. Çünkü ileride kötü sonuçlar olabilecek bir durumun yaratılması engellenmiş oluyor.  
 
Abdullah Avcı milli takımın başına getirildi düşünceleriniz nelerdir? 
Abdullah Avcı'yı ben İstanbulspor kaptanlığından beri tanırım. Milli takımlarda da gençlerde de çok büyük başarı elde etmiştir ve çok iyi bir düzey yakalamıştır. Belediye'de de çok büyük başarıları var. Belediye'nin gerçi seyircisi olmamasına rağmen, taraftarı olmamasına rağmen bir kulüp havasında çok iyi yönetilmektedir. Dolayısıyla Abdullah Avcı'nın da başarılı olacağına inanıyorum.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER