SÜPER LİG

Gökhan Gönül'ün Messi hayali

Bugüne kadar en çok Zlatan İbrahimoviç karşısında zorlandığını bildiren milli savunma oyuncusu Gökhan Gönül, şöyle devam etti...

Gökhan Gönül'ün Messi hayali

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, takıma katkı sağlamak ve şampiyonluğu yaşamak için sakat sakat da olsa maçlarda görev aldığını belirterek, ''Daha fazla ne olabilir ki? Ameliyatı şu an olsam 10 dikiş atılacaksa, sezon sonu ameliyat olsam belki 15 dikiş atılır. Şampiyonluğu yaşamak için buna razıyım'' dedi.

Gökhan Gönül, FBTV'de yayınlanan Feneronline programında taraftarların, spor yazarlarının ve takım arkadaşlarının sorularını yanıtladı.

Yarınki Eskişehirspor maçının final niteliğinde olduğunu vurgulayan Gökhan Gönül, ''Takım olarak tüm maçlara final havasında hazırlanıyoruz. Bu sezonun kaderini etkileyecek maçlardan biri. Bu maçı mutlaka kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Sabırlı oynamamız gerekiyor. Bazen maçın başında, bazen sonunda gol buluyoruz. Önemli olan kazanmak. 1-0 olsun bizim olsun. Takım olarak iyi mücadele edip üç puanı almak istiyoruz'' diye konuştu.


-''HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE''-

''Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı nedir?'' şeklindeki bir soruya milli futbolcu, ''Şu an lideriz. Sadece üç maç var. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Her şey bizim elimizde. Artık biz başkalarının değil, başkaları bizim hata yapmamızı bekliyor. Üç maçı sıfır hata ve sıfır puan kaybıyla oynayarak şampiyon olmak istiyoruz'' yanıtını verdi.

Gökhan Gönül, omzundaki sakatlığı hakkında ise şunları söyledi:

''Elbette sakatlığım olumsuz etkiliyor. Bazı hareketlerim kısıtlanıyor. Ben elimden geldiğince özverili oynamaya çalışıyorum. Artık son üç haftadayız. Sakat sakat da olsa bu üç maçı oynayıp şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum. Bu takımı 31. haftaya kadar getiren bizleriz. Takımımı olumsuz etkileyecek olsam zaten sahaya çıkmam. Olumlu katkım olacağını düşündüğüm için sahada yer alıyorum. Aslında yaklaşık bir aydır antrenmanlara da çıkamıyorum, sakatlığımın olduğu bölgeyi yormamam gerekiyor. Ama takımıma katkı sağlayarak şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum.''


-''KENDİMİ OYNAYABİLECEK ŞEKİLDE HİSSEDİYORUM''-[page_end]

Milli futbolcu, sakatlığının gelecek sezona etkisi olup olmayacağı yönündeki bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Doktorların söylediği, ameliyat olunca 2,5 ay sonra sahalara dönebileceğim. Sezon sonu ameliyat olursam yeni sezona yetişebileceğim. Bana en başta da ameliyat olmam gerektiğini söylemişlerdi. 'Bu şekilde sahaya çıkamazsın' dediler, ama herkesin doktoru kendisidir. Ben kendimi oynayabilecek şekilde hissediyorum. Ameliyatı bu yüzden reddettim. Artık sezon sonunu bekliyorum. Daha fazla ne olabilir ki? Ameliyatı şu an olsam 10 dikiş atılacaksa, sezon sonu ameliyat olsam belki 15 dikiş atılır. Şampiyonluğu yaşamak için buna razıyım.''

''İnşallah ben de bir gün futbolu Fenerbahçe'de bırakır ve Fenerbahçe'nin efsaneleri arasında benim de adım geçer. Bunu çok istiyorum'' diyen Gökhan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer başarılıysam bunu hırslı olmama ve kaybetmeyi hazmetmememe bağlıyorum. Aslında futbol olarak çok iyi bir futbolcu olmayabilirim ama hırslı, savaşçı ve her şeyini sahaya dökmeye çalışan bir oyuncuyum. Beni başarılı görüyorlarsa ne mutlu bana. Ama eksiklerimi biliyorum ve eksiklerimi kapatmak için sürekli çalışıyorum.''

''İtalya ve İngiltere'yi futbol stilime daha uygun görüyorum'' diyen Gökhan Gönül, Trabzonspor ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa'da yapılacak olmasıyla ilgili, ''Aslında benim eşimin ailesi de Urfalı. Oranın güzelliklerini sürekli anlatıyorlar. Urfa'nın yüzde 80'inin Fenerbahçeli olduğunu öğrendim. Fenerbahçe orada çok seviliyor. Ayrıca Süper Lig'de takımı olmayan kentlere de bu heyecanın gitmesi bence çok önemli. Bence çok isabetli bir karar bu finalin Urfa'da olması'' dedi.


-''MESSİ İLE KARŞILIKLI OYNAMAK İSTERİM''-

Bugüne kadar en çok Zlatan İbrahimoviç karşısında zorlandığını bildiren milli savunma oyuncusu Gökhan Gönül, şöyle devam etti:

''Ama şu an en çok Messi ile karşılıklı oynamak isterim. Bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bu bir meydan okuma değil. Sonuçta şu anda dünyanın en iyi futbolcusu o ve ona karşı oynamayı çok isterim. Umarım bir gün Barcelona ile eşleşiriz ve Messi'ye karşı oynarım. Nasıl ki bir meslekteki birisi kendi mesleğinin en iyisiyle aynı ortamda bulunmak isterse, ben de şu an dünyanın en iyisi Messi ile aynı sahada olmak ve onunla karşılıklı oynamayı çok istiyorum.''

Gökhan Gönül, kendisine göre Turkcell Süper Lig'in en iyi 11'inin sorulması üzerine, ''Bence Fenerbahçe'nin 11'i ligin en iyi 11'i. O yüzden Fenerbahçe'den hiçbir oyuncuyu yazmadan en iyi ikinci 11'i şu şekilde yapabiliriz'' diyerek Ivankov, Ali Tandoğan, Neill, Ferrari, İsmail Köybaşı, Keita, Ayhan Akman, Ernst, Arda (Kewell), Makukula,Bobo'nun ismini verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER