YAZARLAR

Fenerbahçe ve Milli Kaleci Markası

Yazımın başlığından anlaşılacağı üzere konumuz; sezon başından bu döneme ve özellikle dün gece gösterdiği mükemmel performans ile kaleci ALTAY ve Fenerbahçe’nin milli kaleci markası çıkarmak konusundaki tutarlılığı…

Dün oynanan ve kaybedilen Antalya maçı,

Ersun Yanal’ın ilk Kadıköy mağlubiyeti ya da

VAR sistemine (bence sistemsizliğine) rağmen verilemeyen Fenerbahçe penaltısı.

Bugünkü yazımızın ana mevzusu bu konular değil. 

Yazımın başlığından anlaşılacağı üzere konumuz; sezon başından bu döneme ve özellikle dün gece gösterdiği mükemmel performans ile kaleci ALTAY ve Fenerbahçe’nin milli kaleci markası çıkarmak konusundaki tutarlılığı… 

Altay’a geçmeden önce,  Fenerbahçe teknik ekibi ve yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Zaman zaman yaptığı ya da tecrübesizliği sebebiyle yapabileceği potansiyel hatalara rağmen, Altay’a güvendiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum. (Bu konuda Trabzonspor da çok güzel bir hamle yapıp Uğurcan’ı kaleyi teslim etti. Trabzonspor  için de benzer düşüncelerimi paylaşıyorum)

Gelelim Altay’a. Dün gece maç 3-4 olabilirdi ve bunun olmamasında direk katkısı olan kişi kaleci Altay’dır. Sezonun her geçen maçında ona olan inancım daha da artıyor. Her hafta üzerine koyarak ve yeni bir özelliğini göstererek kendini ispat ediyor genç eldiven. Geçen hafta sanki onuncu Galatasaray maçına çıkmış bir oyunca gibiydi, dün ise yakın ve birebirde bir refleks ustası.

Umut ediyorum ki hem milli takımımızın hem de Fenerbahçe’nin kalesini yılarca koruyacaktır. Rüştü abisinin transfer olduğu Barcelona ya da dengi bir Avrupa kulübünde onu izlemeyi de inanılmaz derecede arzuluyorum. Altay bizi bu konuda mahcup etmeyecektir.

Milli takım kalecilerini çıkarmak, onlara genç yaşta güvenmek konusunda Fenerbahçe büyük bir markadır.

Engin İpekoğlu, Rüştü Rençber, Volkan Demirel… 

Bu üç kaleci 1991 yılından bu döneme, neredeyse 30 yıllık süreçte Fenerbahçe kalesini koruyan üç isimdir.

Volkan Babacan, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Oğuz Dağlaroğlu, Serdar Kulbilge ve Murat Şahin bu tedrisattan geçmiş ve zaman zaman kaleyi devralmış yerli ve özel kalecilerdi. 

Trabzonspor’da Onur Kıvrak, Tolga Zengin ve Uğurcan gibi iyi örnekleri var. Fenerbahçe’nin yanına bu anlamda bordo mavilileri koyabiliriz.

Ya diğerleri? 

Beşiktaş’ı Fevzi, Hakan Arıkan ve Cenk Gönen gibi kötü tecrübelerle hatırlıyorum.

Otuz senelik süreçte Galatasaray’ın aklımızda kalan yerli bir kalecisi var mı? 

Biraz Hayrettin, Biraz Nezihi, kaleci olduğunu çok az kişinin bildiği oyuncu menajeri Ahmet Bulut.

Kale direklerine kafa atan Mehmet’i anımsıyorum biraz, Orkun’u ise unutamıyorum.

Fenerbahçe kalesini yerli kalecilere emanet ederek, milli takımın 1 numarasında uzun yıllardır marka olmuştur. Rakipleri ise bu konuda daima sınıfta kalmıştır. 

Galatasaray bir gün yerli kalecilere güvenir mi, sanmıyorum.

Yeni Taffareller, Mondragonlar ya da Musleralar bulur mu? , bulur.

Ben yerli kalecilere yönelmesinden yanayım, ya siz?

Yorumlar
TREND HABERLER