YAZARLAR

Dr Yener İnce ve Emre Akbaba

Geçtiğimiz yılın sondan üçüncü haftasında, Rize’de oynanan Süper Lig mücadelesi, Türk futbol tarihinin en karanlık maçlarından birine sahne olmuştu

Geçtiğimiz yılın sondan üçüncü haftasında, Rize’de oynanan Süper Lig mücadelesi, Türk futbol tarihinin en karanlık maçlarından birine sahne olmuştu.

Hakem hatalarının ayyuka çıktığı bu maçta, Galatasaray uzatmalarda bulduğu iki golle liderlik koltuğuna tutunup, ligin sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı.

O maçın 74. dakikasında futbolumuzun parlayan yıldızlarından Emre Akbaba çok kötü bir sakatlık geçirmişti.

Taraflı tarafsız bir çok taraftarın büyük üzüntü yaşadığı bu sakatlık sonrası , Galatasaraylılar bile bu önemli galibiyete tam anlamıyla sevinememişti.
Maçtan sonraki dönemde Emre’nin sahalara dönüşüyle ilgili karamsar görüşler hakimdi.

Öyle ki yıldız oyuncunun , oynanmakta olan 2019-2020 sezonunu bile kaçıracağı dillendiriliyordu.

Ancak kimsenin hesaba katmadığı bir isim vardı: Dr Yener İnce...
Onu Melo’nun sakatlığını hızlıca iyileştiren ve Gomis’in sahada bayıldığı andaki duruşlarıyla hatırlıyorduk.

Emre’nin sakatlığında tekrar sahneye çıkmıştı.

Yener Hoca, o dönemlerde vakur bir duruş sergileyip, gerçeklerden kaçmadan durumu özetlemişti: Durumu ciddi , onu en kısa zamanda sahalara döndürmeye çalışacağız.

İyileşme sürecinde herkes Emre’nin dönüşünü sabırla bekledi. O dönemde kendisine sosyal medya hesaplarından destek mesajı çeken futbolseverlerden biri de bendim.

Şükürler olsun ki ,Emre kendi azmi ve Galatasaray Sağlık Kurulu’nun titiz çalışmalarıyla sahalara geri döndü ; hem de ne dönüş.

Düştüğü yerde ayağa kalktı Emre.

Kaderin cilvesi Rize’de yürükleri burkan Emre, aynı sahada golle döndü dün gece. Gol sonrası Sevincini Dr Yener İnceye sarılarak kutladı. Bu kucaklaşma kuşkusuz büyük bir teşekkür ve minnet içeriyordu.

Galatasaraylılar , Sağlık kuruluna ne kadar teşekkür etseler azdır. Bu başarı ne ilk ne de son olacaktır. Çünkü daha geçtiğimiz günlerde Onyekuru’ya konulan sıtma teşhisi , kurulun işini ne kadar ince yaptığının bir ispatıdır.
Özetle 11 Mayıs 2019 düştüğü yerden ayağa kalkan Emre sahalara döndü. O Maçta yerlerde sürünen futbolumuz halen olduğu yerde?
Sizce hakemlerimiz ne zaman ayağa kalkar...

Yorumlar
TREND HABERLER