YAZARLAR

Başkan Terim Olmak için Vakit Gitme Vaktidir

Üzerine çok düşündüğüm ve yazmak için çok kararsız olduğum bir yazıyı paylaşıyorum sizlerle. Konu Galatasaray olduğunda biraz daha hassas oluyorum ister istemez.

Son günlerde yaşanan karışıklık (kaos)  ortamına ve dün başlatılan yardım kampanyası sonrası bu duruma daha fazla tepkisiz kalamadım . Galatasaray uzun yıllar sonra ilk kez kötünün çok daha altında kötü şekilde yönetilmekte. Yaşananları takip etmek tüm camiayı üzmüş ve yormuş durumda.

Sayın Başkan Mustafa Cengiz ve Fatih Terim arasında bitmek bilmeyen gerilim bambaşka boyutlara doğru ilerliyor. Dün 6-1 kazanılan Denizlispor maçı sonrasında hocaya sorulan, ‘Bağış kampanyası için ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna verdiği ‘Ne bağışı, kim başlattı, haberim yok, haberim olmayan bir şey için yorum yapamam, bağış kampanyası mı?  cevabı her şeyin göstergesi.

Bir an koskoca mavi gözümde canlandı. Hocanın Galatasaray’dan son koparıldığında, üç gün sonra oynanacak Juventus maçının hazırlıkları yapıldığı esnada, idman esnasında, Hoca takımının başındayken,  GStv altyazısında ‘Fatih Terim ile yollarımızı ayırdık’ haberini eşi Fulya Terim’den aldığını kimse unutmadı.

‘Nerede Kalmıştık’   iki cümleden ibaret değil, koskoca bir yeniden başlangıçtı. O koparılışın koskoca bir sarılmasıydı o iki kelime.  Sonu mükemmel biten iki öykü daha yazmıştı imparator. 5. yıldıza çekilen iki çentik… 

Sana çok iyi iki forvet alacağız, Şampiyonlar Ligi’nde direk oynayacak adamlar olacak denilerek Gomis’in gidişine razı edilen hocaya söz verilen forvet alınmamış ve Eren Derdiyok ile yarım sezon devam edilmişti. Unuttuk mu unutmadık.

Bitmedi, Gomis’in gittiği gün ‘Fatih Hoca Gomis’in gitmesini istedi’ denildi. Yetti mi yetmedi. 

1-2 milyon liraya elde tutamadığınız Gomis’in yerine , altı ay sonra 13 milyon liraya adını anmak istemediğim birini aldınız, üzerine de milyon dolarlar verilerek emekli dünya yıldızını. Ali Sami Yen’in en güzel en manzaralı bölgesinden maçları kaçırmadan takip ediyor Falzao…  Bu kadar mı değil tabi.

Takımın transfere ihtiyacı yok denildi ve Fatih Hoca bas bas ‘yalnızım’ diyor. Dün Fatih Terim’e eleman diyen akıl ile onu yalnızlaştırmaya çalışan akıl aynıdır. Ve akıbeti muhtemelen aynı olacaktır.

Bir takımın başkanı futbol takımının maç yaptığı esnada ya da çok az öncesinde, kendi yayıncı kuruluşundan İBAN paylaşıyor ve üç yıl önce ‘Fener Ol’ kampanyası için yaptığı eleştirilerin aynısı bir hareket yapıyorsa ve bundan Fatih Terim’in haberi yoksa ‘bu yalnızlaştırmanın dibidir’.    

Mustafa Cengiz, sevdalısı olduğum renklerin başkanı. Saygımız ve hürmetimiz her zaman sonsuz olacaktır. Zor bir hastalıkla da uğraştığını, büyük bir mücadele verdiğini de bilerek, kendilerini incitmeden söylemek istiyorum ki, 'Sayın Başkanım, İstifa’da bir hizmettir. Lütfen Galatasaray’ı daha iyi yönetebilecek bir ekibe devredin.’. Size ‘Güle Güle Başkanım’ diyerek uğurlayıp, güzel hatırlamak istiyoruz başkanım. 

Son sözüm de İmparator’a. ‘Bu sefer birbirimizden koparılmamıza müsaade etmeyeceğim’ demiştiniz hocam. Bence gidilecekse vakit tam bu vakittir. Kulübün en tepesine, yapılacak ilk seçimde başkan olmak üzere, gitmek zamanı gelmiştir. İşte ‘var bir  hayalimiz’  dediğimiz 5. yıldız ve yapılamazları yapmak için gitme zamanıdır hocam. 

Yorumlar
TREND HABERLER