SÜPER LİG

Elazığspor'un İzmir talebine ret!

Elazığspor'un Kasımpaşa ve Bursapor maçlarını Erzurum'da oynama isteği, TFF tarafından reddedildi.

Elazığspor'un İzmir talebine ret!
Erzurum'da kamp çalışmalarını tamamlayan Sanica Boru Elazığspor takımı, yarın yapacağı Trabzonspor maçı için Trabzon'a hareket etti.

Teknik direktör Bülent Uygun, Palandöken Dağı'nda konakladıkları Xanadu Otel'inde, yaptığı açıklamada, daha fazla seyirci hasılatı almak için maçlarını ilk önce İzmir'de oynamaya karar verdiklerini anımsattı.

İzmir'de oynanan Fenerbahçe maçında statta 45 bine yakın taraftar olduğunu ancak 20 bin civarında biletli seyirci sağlayabildiklerini dile getiren Uygun, şunları kaydetti:

''Bununla birlikte stat kirası ve hava sıcaklığı inanılmaz derecede yüksek. Bir de bununla birlikte sahalar, İzmir'in kendisine yakışan sahalar değil. Statlarıyla ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Bunun yanında Anadolu insanı Spor Toto Süper Lig'deki bir takımı izleme şansı yakalayamıyor. O yüzden maçlarımızı Erzurum'da oynamak istedik.''

Kazım Karabekir Stadyumu'nun değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Uygun, ''Buradaki stadın kullanılmasını istedik. Burada hava şartları da mükemmel. Maçları Erzurum'da oynamak istedik ama federasyonumuz, 'orayı talep etmiştiniz, o yüzden oradan başka yer veremiyoruz' dedi. Yapacak bir şey yok, mecbur İzmir'de oynayacağız. Şartlar ve imkanlar ne olursa olsun bunun üstesinden geleceğiz'' diye konuştu.

Maçlarını Elazığ'a yakın bir şehirde oynamaları gerektiğini ifade eden Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bize en yakın şehirlerde oynamak daha mantıklı. Artık biraz proje üretmek lazım. Sabit bir şekilde bir işin üzerinde durmamak lazım. Bursaspor maçına kadar orada oynayacağız. Bursaspor maçından sonra sahamızın yetişeceği düşüncesindeyim. Hatta Bursa maçına yetişmesi konusunda çaba göstereceğiz.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER