SÜPER LİG

Denizli'den Fener'e gönderme

Süper Lig'in 2008-2009 şampiyonu Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, basın toplantısında Fenerbahçe'ye gönderme yaptı.

Denizli'den Fener'e gönderme

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek şampiyonluğu ilan ettikleri karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe'ye gönderme yaptı.

İki yıl önce Fenerbahçe'nin ligin son haftasında Denizlispor'u geçip şampiyon olamadığını ima eden Teknik Direktör Denizli, "Daha önce burada bizim gibi büyük takımlardan da şampiyonluk arayanlar olmuş ve başaramamışlardı." dedi.

Sezonu iki kupa ile kapatmalarının ayrıca bir mutluluk olduğunu aktaran Denizli, umutsuzluğa hiç kapılmadıklarını, bir ekip olarak başarıya koştuklarını ifade etti.

"Takım oyunu oynayamayanları içimizde tutmadım." diyen Denizli, "Şampiyonluğun kitabını yazsaydınız, başlığa ne atardınız?" sorusuna, "Şampiyonluğun bir haftası bile bir kitap olur. Bu bir ekip çalışmasıydı. Ben ekibi organize ettim, etmeye çalıştım. Hesaplarımız bazen tuttu bazen tutmadı ama umutsuzluğa hiç kapılmadık." şeklinde konuştu.

Bu şampiyonluğu hak ettik...
Mustafa Denizli, "Beşiktaş, her birimiyle, her kişisiyle bu şampiyonluğu hak etti" dedi.

Denizli kentinin futbolculuk hayatında da kendisi için önemli bir yeri olduğunu belirterek, Genç Milli Takım'a Denizli'de seçildiğini söyledi.

Mustafa Denizli, Denizli kentinde daha önce şampiyonluk yaşayamayan büyük takımların olduğunu hatırlatarak, "İşimiz zordu. Soru işareti olarak kalıyordu. Buraya önemli bir avantajla geldik, ama futbolda her şey mümkün. Zor bir serüveni bitirdik. Kolay değil, 18 haftada 5 tane rakibimizi ekarte ederek buraya geldik." dedi.

Beşiktaş'ın başarısında başkanından, yönetimine, kulübe hizmet veren tüm bireylere kadar herkesin çalışmasının bulunduğunu ifade eden Mustafa Denizli, şöyle devam etti:

"Üzüldük, sevindik, ama umutsuzluğa hiç kapılmadık. Şampiyon olabilir miydik, olamaz mıydık? Bunun muhasebesini her zaman yaptık. Kısacası Beşiktaş, her birimiyle, her kişisiyle bu şampiyonluğu hak etti. Bu kadar değerli rakiplerle mücadeleyi sürdürmek kolay değildi. Sezonu iki kupayla kapatmak daha da güzel. Bütün camiaya hayırlı olsun. Bu başarıyı getiren unsurları organize etmeye çalıştım. Genelde düşündüklerimizi uyguladık. Başarıda sizlerin tanımadığı onlarca kişinin emeği var."

Mustafa Denizli, şampiyonluk sevincini nasıl tarif edebileceğinin sorulması üzerine, "Attila İlhan bir şiirinde 'Ne kadınlar sevdim, zaten yoktular' der. Ben de ne mutluluklar yaşadım... İçimdekileri kelimelerle tarif etmem mümkün değil, ama muhteşem bir şey olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, maçtan sonra soyunma odasına girerek Teknik Direktör Mustafa Denizli ve futbolcuları kutladı.

Mustafa Denizli, Denizli'de tarih yazarken, acısını da kalbine gömdü. Geçen yıl 30 Mayıs'ta kanser tedavisi gören ağabeyi İsmail Denizli'yi kaybeden Mustafa Denizli, "Üzerimde geçen yıldan kalan bir yorgunluk var. Bugün ağabeyimin ölüm yıldönümü. Beni Beşiktaşlı yapan en önemli unsurlardan biri ağabeyimdi. İçimde yanan bir yanardağ var" sözleriyle acısını dile getirdi.

Şampiyonluğun gerçekten önemli bir hadise olduğunu, büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Mustafa Denizli, şampiyonluğu yurt dışında bulunan kızlarına ve Başkan Yıldırım Demirören'in eşi Revna Hanım'a hediye etti. Demirören'in eşinin, Beşiktaş'la sözleşme imzaladığı gün, "Şampiyon olur muyuz?" diye sorduğunu, bu soruya "Oluruz" diye yanıt verdiğini belirten Mustafa Denizli, "Daha sonra takım altıncı sıraya kadar indi. Bir gün karşılaştık, bana bir bakışı vardı, kalbime oturdu. Verdiğim sözü tuttuğum için çok mutluyum. Beşiktaş'ta görev yaptığım sekiz aylık süreçte herkes büyük özveriyle çalıştı. Dört yaşımdan beri Beşiktaşlıyım. Beşiktaşlı olmak için ille de formasını giymek gerekmiyor. Sezonu duble kupayla bitirdiğim için gerçekten mutluyum" şeklinde konuştu.

Mustafa Denizli, İbrahim Üzülmez'e yaptığı büyük jest için, "İbrahim, Beşiktaş'taki geçmişiyle bunu fazlasıyla hak ediyor" yorumunda bulundu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER