DÜNYA KUPASI

Collina VAR'ın doğruluk oranını açıkladı

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Dünya Kupası'nda uygulanan VAR hakkında yaptığı açıklamada "VAR müdahelesi sonrasında doğruluk oranı %99.3'e yükseldi" dedi.

Collina VAR'ın doğruluk oranını açıkladı

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Dünya Kupası'nda kullanılan VAR sisteminin verdiği kararların doğruluk oranı hakkında bilgilendirdi.

VAR'IN DOĞRULUK ORANI YÜZDE 99.3 : İtalyan eski hakem, ''VAR tabii ki kusursuz değil. Şu ana kadar 335 pozisyon incelendi. VAR müdahalesi olmadan doğruluk oranı %95. VAR müdahelesi sonrasında %99.3'e yükseldi. Toplam 14 pozisyonda değişiklik oldu. 7 penaltı verildi. 2 penaltı iptal edildi. 2 kez kırmızı kart incelenmesi oldu. 2 gole ofsayt var mı diye bakıldı.'' şeklinde konuştu.

VAR SAYESİNDE SKANDAL OLMADI : VAR sistemiyle yanlış kararların önüne geçildiğini belirten Collina, ''VAR sayesinde başarı oranı %99.3 oldu. Kararlara bakıp karar vermek 80 saniye sürüyor. VAR tabii ki mükemmel değil, %100'e ulaşamayız ama VAR sayesinde Dünya Kupası'nda şu ana kadar oynanan 48 maçta hiçbir skandal olmadı. Bu çok önemli" dedi.

Inter ve Galatasaray Nagatomo transferini açıkladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER