SÜPER LİG

Bursaspor'da sanal korsan harekatı

Bursaspor kulüp, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular adına açılan izinsiz internet siteleriyle ilgili hukuki işlem başlattı.

Bursaspor'da sanal korsan harekatı

Kulüpten yapılan açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kulübün izni, bilgisi ve muvafakati olmaksızın bazı sosyal paylaşım sitelerinde sayfalar açıldığı, editörünün müdahil olabileceği, ancak olmadığı küfürlü, tasvip edilmeyen yayınların yer aldığı bildirildi.

Açılan ve yayın yapılan sayfalara karşı hukuk yolunun yanında şikayet ve idari yollarla mücadelenin devam ettiği belirtilen açıklamada, bu mücadelenin kulübün yayın kuruluşu ve profesyonel ekiplerin katkısıyla bundan sonra çok daha düzenli ve hızlı olacağı belirtildi.

Mücadelede, ilgililer hakkında ceza ve hukuk davaları dahil olmak üzere her türlü legal yol kullanılacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Amaç, kulübümüzün tescilli isminin kullanılarak kulübümüzle hiçbir bağlantısı olmayan çoğu altyapısız ve yetersiz bu tür sitelerin, engellenmeyen küfürlü yayınlarla gençliğimize kötü örnek teşkil edecek yayınlar yapmasını engellemek; sporun bedeni gelişim yanında öncelikle ahlaki gelişime araç olduğundan hareketle amaca uygun yararlı işlerin yapılmasını sağlamak; kulübümüzün hak ve menfaatlerini korumak ve kötü niyetle yola çıkıp, bundan maddi manevi haksız kazanç sağlayanlarla mücadele etmektir.

Kulübümüzle ilgili sosyal paylaşım sitelerindeki resmi sayfaları, 'www.bursaspor.org.tr' adresli resmi internet sitesinde yer almaktadır. Kamuoyunun dikkat, hassasiyet ve bilgilerine saygı ile sunulur.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER