SÜPER LİG

Beşiktaş aradığı golcüyü buldu

Gündemindeki ilk isim Quaresma olan Kartal bir diğer dünya yıldızı Roque Santa Cruz için de girişimlere başladı

Beşiktaş aradığı golcüyü buldu

Kara Kartal golcü isim Santa Cruz için devrede. Manchester City'de Adebayor ve Tevez'in gölgesinde kalan Paraguaylı golcü için Beşiktaş'ı avantajlı kılan faktörler hayli fazla.

2007'de Bayern Münih'te forma giydiği dönem Beşiktaş'a önerilen ancak el yakan fiyatı nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Paraguaylı santrfor Roque Santa Cruz tekrar gündeme alındı. Uzunca bir süredir İnter'in Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma için çalışmalarını yürüten Beşiktaş yönetimi, Cruz transferi için de mesaiye başladı.

Paraguaylı yıldızın transfer şartlarının bu kez daha uygun olması Siyah-Beyazlılar'ı cesaretlendiren bir faktör. İngiltere Premier Ligi'nde Blackburn'la yaptığı sıçramanın ardından geçtiğimiz sezon başında Manchester City'ye transfer olan Cruz, yıldızlarla dolu kadroda yeterince şans bulamamıştı.

İngiliz ekibini satın alan Araplar'ın yıldız yağdırdığı kadroda direkt oynama şansını kaybeden forvet oyuncusunun da yeni bir maceraya sıcak baktığı ifade ediliyor.

Genelde Oscar Tevez ve Emmanuel Adebayor'un yedeği olarak kulübede oturan Santa Cruz'un, Dünya Kupası Finalleri'nden önce yeni takımıyla sözleşme imzalamak istediği konuşuluyor.

Geride kalan sezonda 19 maçta oynayıp 3 gol atan Santa Cruz'un transferinde Manchester City'nin de kolaylık sağlaması bekleniyor.

Galatasaray formülü
Kadro maliyetini düşürmek için yıldızlarını kiralama yoluna giden İngiliz ekibinin, Beşiktaş'a gereken kolaylığı yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatırlanacağı üzere Galatasaray sezon başında aynı kulüpten Elano Blumer'i bol taksitli bonservis bedeliyle kadrosuna dahil etmiş, devre arasında ise Jo'nun yıllık ücretinin dörtte birini ödeyerek kiralama yoluna gitmişti. Brezilyalı'nın ücretinin dörtte üçlük bölümünü ise Manchester ödemeye devam etmişti. Beşiktaş'ın bu transferde benzer formülleri hayata geçirebileceği ifade edildi.

Santa Cruz kimdir?
İSMİ: Roque Luis Santa Cruz Cantero
DOĞUM YERİ: Asuncion (Paraguay)
DOĞUM TARİHİ: 16 Ağustos 1981
BOY: 1.88 m
KİLO: 80
OYNADIĞI TAKIMLAR: Olimpia (Altyapı), Bayern Münih, Blackburn Rovers, Manchester City

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER