SÜPER LİG

Aslantepe Arena'da korkutan tablo!

Galatasaray, yıllardır özlemini çektiği yeni stada bir ay önce kavuştu ama bu tablo çok korkutuyor..

Aslantepe Arena'da korkutan tablo!
Yaklaşık yarım asır mücadele ettiği Ali Sami Yen'e veda edip, Seyrantepe'de 52 bin kapasiteli modern stadına taşınan Cimbom, henüz Türk Telekom Arena'yı doldurmayı başaramadı.


15 Ocak'ta oynanan Ajax maçıyla kapılarını açan Türk Telekom Arena, şu ana kadar 3 resmi maça ev sahipliği yaptı. İnişli-çıkışlı grafik çizen sarı-kırmızılılar, deplasmanlarda silik bir futbol sergilemesine karşın yeni stadında yenilgi yüzü görmedi. Ancak "Arena Aslan'ı", beklediği taraftar desteğini bir türlü ulaşamıyor.

Aslantepe'deki ilk lig maçı olan Sivasspor mücadelesinde 40 bini aşkın Galatasaraylı, tribünde yerini aldı. Ligde iki hafta sonra oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında ise bu rakam 32 bine geriledi. Sın olarak Bucaspor'a karşı 1-0'lık galibiyette ise Arena'ya gelen taraftar sayısı en düşük seviyedeydi.

Sarı-kırmızılı kulüp, 1.5 yıllık satışa çıkarılan kombinelerde 19 bin rakamına ulaştı. Ancak kombineli taraftarların neredeyse yarısı, Bucaspor maçında takımlarını yalnız bıraktı. Satılan bilet sayısı ise maça bir saat kala 8 bin 100 olarak açıklandı. Yani Türk Telekom Arena'nın yüzde 60'ı boş kaldı.

Galatasaray, 24. hafta mücadelesinde Ankaragücü'nü konuk edecek, ama şampiyonluk yarışına uzun süre önce havlu attığı için tribünler yine dolmayacağa benziyor. Geride kalan 3 karşılaşmadaki tabloya bakılırsa, bu sezon 52 bin kişilik Arena'nın tıklım tıklım dolması beklenen tek maç Fenerbahçe derbisi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER