SÜPER LİG

Aslantepe Arena'da devrim gibi yenilik

Arena'da hayata geçirilen yüz tanıma sistemli kameralar sayesinde bırakın şişe atmayı, en ufak taşkınlıkta bulunanın kimliği otomatikman emniyete bildirilecek.

Aslantepe Arena'da devrim gibi yenilik
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın isminin uzunluğundan sonra eşsiz başka bir özelliği daha oluyor: Yüz Tanıma Sistemi.


Arena'da bundan sonra her şey kontrol altında olacak. Tüm dünyada kullanılan son sistem bir yüz tanıma programı, yarınki Samsunspor maçıyla beraber devreye giriyor. Sistem ana hatlarıyla şöyle işleyecek: Diyelim ki Samsunspor maçına gittiniz. Takımınızın oyunundan ya da hakemin yönetiminden memnun kalmadınız. Cebinizde de bir kalem var, sallıyorsunuz yeşil zemine doğru. İşte o anda sistem sizi tespit ediyor. O anda yakalanmasanız bile sistem sizi, "Samsunspor maçında sahaya kalem atan kişi" olarak etiketliyor.

 
Bundan sonrası çok basit. Emniyetteki MOBESE kameralarıyla ortak çalışan sistem, sizi mutlaka buluyor. Banka girişinde, havaalanında, tren garında... Hatta sokağınızdaki MOBESE kamerasıyla... Diyelim ki kötü bir sonla tamamlanmayan eyleminizi yakaladı kameralar.  
 
Yine de sistem yetkilileri uyarıyor; "Stada, Samsunspor maçında sahaya kalem atan kişi" yaklaşıyor diye. Eğer ki ağır bir suçtan aranıyorsanız; sistemde kırmızı lambalar yanıp sönmeye başlıyor. Hem de metroya bindiğiniz istasyondan itibaren! Arena'da indiniz metrodan, güvenlik güçleri sizi karşılıyor ve emniyete teslim ediyor. En kötü ihtimal turnikelerden geçerken sizi teşhis ediyor sistem. Arada kaynarım ben diyenlere de ufak bir uyarı: Sistem saniyede tam 200 surat tarıyor.

Yani 50 bin kişilik bir stadı 4 dakikada tanıyor. Daha önceki sistemde suratları bile göremediklerini belirten Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, "Yeni kurulan sistem sayesinde stadımızda en ufak taşkınlık yapanlar bile teşhis edilebilecek. Yarınki maça taraftarlarımız bu bilinçle gelirlerse ileride sıkıntı çekmezler" dedi. Kurulan bu sistem sayesinde geçen sezon atılan bir şişeyle kafatası hasar gören ve uzun bir süreçten sonra sağlığına ulaşan Batuhan Sağır gibi örnekler olmayacak. Olsa bile suçlular şimdiki gibi aylarca kayıplara karışamayacak, anında yakalanacaklar.

Fanatik

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER