DİĞER HABERLER

Milliler başarı hedefliyor

Özbekistan'da 6-13 Nisan'da yapılacak Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasına Çorum'da hazırlanan milli sporcular, şampiyonada takım halinde başarı hedefliyor.

Milliler başarı hedefliyor
Türkiye Halter Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen hazırlık kampına davet edilen 11 sporcu, milli takım antrenörleri Gökhan Alpak, Gürsel Ateş ve Üzeyir Hacıyev'in gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Anitta Otel'de günde iki antrenmanla çalışmalarını sürdüren sporcular, 5 Nisan'da çalışmalarını tamamlayarak Özbekistan'daki şampiyonaya katılmak üzere kentten ayrılacak.

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan antrenör Gökhan Alpak, şampiyonada 8 sporcuyla mücadele edeceklerini belirtti.

Kamp sonunda 3 sporcuyu eleyerek sayıyı 8'e düşüreceklerini anlatan Alpak, ''Geçen yıl dünya üçüncülüğü elde etmiş bir sporcumuz da bizimle. Kendisinden hem başarısını üst seviyeye taşımasını hem de ülkemize altın madalya kazandırmasını bekliyoruz. Eğer bu turnuvada ilk 10'a girebilirsek, 2014'te Çin'de yapılacak şampiyonaya bir sporcu daha gönderebileceğiz. Önümüzdeki turnuvayı bu bakımdan önemsiyoruz'' dedi.

-''2020 Olimpiyatlarında bu çocuklarımız yarışacak''-

Antrenör Üzeyir Hacıyev de sporcularının, İstanbul'un da aday olduğu 2020 Olimpiyatlarında büyükler halter milli takımında mücadele edeceğine dikkati çekerek, ''Olimpiyatlar için bugünden sporcularımızı hazırlıyoruz. Olimpiyatların altyapısını oluşturan sporcular yıldız milli takımında. Bu kamptaki sporcularımızın en iyi derecelerini 2020'de yapacaklarını düşünüyorum'' diye konuştu.

Özbekistan'daki şampiyonada takım halinde başarılı olmak istediklerini ifade eden Hacıyev, dünya şampiyonasının ardından ağustos ayında düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacaklarını söyledi.

Milli takım kaptanı Ebubekir Aksoy, kampın çok verimli geçtiğini, dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Takım arkadaşlarına güvendiğini ve en iyi dereceyi elde edeceklerine inandığını vurgulayan Aksoy, ''Günde en az iki antrenman yapıyoruz. Bazı günler çok yoruluyoruz. Hocalarımızla diyaloğumuz çok iyi. Bize çok yardımcı oluyorlar. İnşallah hem onları mahcup etmeyeceğiz hem de ülkemize madalya kazandıracağız'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER