DİĞER HABERLER

Halterde <font color='#FF0000'>Milli kriz </font>çıktı

Doping skandallarıyla yara alan halterde 'antrenör' krizi çıktı. Mete Binay, Bünyamin Sezer, Samet Keleş, Gökhan Kılıç ve Semih Yağcı kazan kaldırdı.

Halterde <font color='#FF0000'>Milli kriz </font>çıktı
2011 ve 2012'nin Dünya Şampiyonu Mete Binay ile Avrupa Şampiyonu Bünyamin Sezer, antrenörleri Gökhan Alpak'ın Akdeniz Oyunları kadrosuna çağrılmaması üzerine isyan bayrağı çekti.  
 
Akşam'da yer alan habere göre; Bunlara milli sporcular Samet Keleş, Gökhan Kılıç ve Semih Yağcı da (Antrenörleri İbrahim Elmalı da kampta yok) eklendi. Mersin kadrosundaki 12 sporcunun beşi Ay-Yıldızı boykot etmeye hazırlanıyor.

KRİZ KAPIDA

Doping ile başı oldukça ağrıyan Halter Federasyonu, yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Oyunları öncesi Antalya'da kampta bulunan erkek milli takımda beş sporcu kazan kaldırdı. Aralarında Mete Binay gibi çok önemli bir ismin de yer aldığı beş sporcu, antrenörleri milli takıma çağrılmayınca, tepki gösterdi.

"TEPKİMİZ HOCAMIZ İÇİN"

Olimpiyatlardaki başarısızlığının ardından yıllardır beraber çalıştığı antrenörü Gökhan Alpak'ın yanında olmamasının yattığını belirten Binay, "Bünyamin Sezer ile Tokat'ta yıllardır hocamızla çalışıyoruz. Ama en önemli yarışmalarda antrenörümüz yanımızda olmuyor. Bütün tepkimiz bunun içindir" dedi.

Ülkemizde yapılacak bir organizasyonda antrenörlerinin de yanlarında olmasını talep ettiklerini ifade eden Mete Binay, şunları söyledi:

"Sayın Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürümüz, Akdeniz Oyunları'na ayrı bir önem veriyor. Bizler de bunun bilincindeyiz. Bu nedenle başarılı olmamız isteniyorsa, hocamızın da bizimle olması gerekmez mi? Milli antrenörlerle hiçbir sorunumuz yok. Bizim amacımız sadece daha da başarılı olmak. Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'dan bu konuda anlayış bekliyoruz."

MUTLU'NUN DA HOCASI

Antalya Kemer'de kampta yer alan Samet Keleş, Gökhan Kılıç ve Semih Yağcı da birlikte çalıştıkları antrenörleri İbrahim Elmalı'nın (Halil Mutlu'yu yetiştiren isim) milli takımda görevlendirilmemesine tepki gösterirken, beş sporcunun Bakan Suat Kılıç ile görüşmek için Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Türkiye Halter Federasyonu'nun Milli Takım'da, Mehmet Yılmaz (Teknik Direktör), Arif Kıran ve Cafer Topçu'yu (Antrenör) görevlendirdiği öğrenildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER