YEREL HABER

Halter Milli Takım'ı <font color='#3333FF'>engelleri </font>kaldıracak

Görme Engelli Halter Milli Takımı, Kahramanmaraş'ta yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Halter Milli Takım'ı <font color='#3333FF'>engelleri </font>kaldıracak

Şampiyonaya Kahramanmaraş'ta hazırlanan görme engelli halter milli takımı sporcuları günde çift antrenman yapıyor.

Sporcuların kamp çalışmalarını izleyen Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıklarının bir yıldan bu yana devam ettiğini hatırlattı.

Şampiyonanın 16-23 Ekim tarihlerinde yapılacağını kaydeden Dedeoğlu, ''Artık çalışmalarımızın sonuna geldik. Milli takımımız bir aydan bu yana kamp çalışmalarını sürdürüyor. 111 ülke davet edildi, ancak 15 ülkenin katılmasını bekliyoruz. Şampiyonada İran, Rusya ve Türkiye iddialı'' dedi.

Dünya rekoru bekledikleri 3 sporcunun bulunduğunu belirten Dedeoğlu, ''İnşallah bu sevinci Türkiye'ye yaşatacağız'' diye konuştu.

Görme Engelliler Halter Mili Takım Teknik Direktörü Cevdet Doğan ise kampın çok başarılı geçtiğini dile getirerek, ''Gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Sporcu arkadaşlarımız büyük bir özveri ile kamp çalışmalarına devam ediyor'' dedi. Amaçlarının hem bayanlarda hem erkeklerde takım halinde şampiyonluk olduğunun altını çizen Doğan, ''Erkeklerde 10, bayanlarda ise 9 sporcu ile mücadele edeceğiz. Bayanlarda 52, 56 ve 75 kiloda iddialıyız. Erkeklerde ise 52, 67 ve 75 kiloda hem şampiyonluk hem de rekor bekliyoruz'' dedi.

Geçen yıl ABD'de yapılan dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Meltem Kırıklı, yine madalya kazanmak isteğini söyledi.

-JUDO'YU BIRAKTI HALTERE SEÇTİ-

Uzun yıllar görme engelliler judo milli takımında yer alan Ayten Özyürek, bu sefer halter branşında madalya arayacak.

Nisan ayından bu yana antrenmanlarını sürdüren Ayten Özyürek 62.5 kiloda mücadele edecek. Amacının rekor olduğunu söyleyen Özyürek, ''İnşallah 2003'den bu yana kırılmayan rekoru ben kıracağım. Daha önce milli judocuydum. Bu sene haltere geçtim. İlk defa görme engellilerde olimpiyat barajı getirmiştim. İlk 5'e girmiştim. Halteri çok seviyorum. Antrenmanlarda toplamda 340 yapıyorum bu da dünya rekoru getiriyor. Başaracağıma inanıyorum'' dedi.

56 kiloda mücadele verecek olan milli sporcu Serhat Us ise Kahramanmaraş'tan dünya rekoru ile ayrılmak isteğini söyledi.

Hedeflerinin takım halinde şampiyonluk olduğunu vurgulayan Us, ''Takım arkadaşlarımızla birlikte iyi bir performans gösteriyoruz. Günde iki antrenman yapıyoruz. İnşallah çalışmalarımızın semeresini madalya ile alacağız'' şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER