DİĞER HABERLER

Federasyonlarda seçim kaosu

Spor federasyonlarının son seçimlerinde Danıştay’ın iptal kararının uygulanmaması kaos yarattı.

Federasyonlarda seçim kaosu

Açılan davalarda yargıdan art arda seçimlerin iptali kararları çıkmaya başladı. Yenileri yolda... Federasyonlar sessiz kalırken, gözler bakanlığa çevrildi.

Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre; Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç döneminde Danıştay, başkan adayları için konulan yüzde 15 imza şartı ve adaylık ücretini kaldırmıştı. Ancak o dönem bu karar uygulanmamış ve kış sporları hariç tüm federasyonların genel kurulları ‘eski usüle’ göre yapılmıştı. Toplam 51 spor federasyonunda yapılan seçimlerin ardından başkan adayı olamayan bazı aday adayları, konuyu yargıya taşımıştı.

Bir yılı aşkın süredir asliye hukuk mahkemelerinde devam eden bu davalar sonucunda, art arda ‘seçimlerin iptali’ kararları çıkmaya başladı. Geçen hafta güreş ve judo federasyonu seçimleri mahkeme kararlarıyla iptal edildi. Benzeri davalarda boks, tenis ve son olarak cimnastik federasyonlarında seçimlerin iptali için açılan davalarda mahkemeye sunulan bilirkişi raporları da ‘iptal’ yönünde çıktı. Bu federasyonların seçimlerinin de birkaç hafta içinde yargı kararıyla iptal edilmesi bekleniyor.

Rıdvan Dilmen'den Fatih Terim için flaş iddia!

‘ŞİMDİ NE OLACAK?’: Genel kurulu iptal olan güreş federasyonu konuya ilişkin açıklamasında, 13 Kasım 2016’daki seçimli genel kurulun, ‘Spor Genel Müdürlüğü tarafından tüm federasyonlara gönderilen Danıştay ve Tahkim Kurulu Kararları konulu ilgili yazısı ve yazı ekindeki tahkim kurulu kararlarına göre’gerçekleştiğini belirterek, ‘topu’ Gençlik ve Spor Bakanlığı’na attı. Spor teşkilatında şaşkınlık ve belirsizlik yaratan bu gelişmelerin ardından gözler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Birçok federasyonda seçimlerin iptali ve 60 gün içinde yenilenmesi gerekecek. Bu durum bir yandan idari krizi, diğer yanda da devlete ciddi ek bir maddi külfeti beraberinde getirecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER