MAÇ ANLATIMLARI

Brezilya-Almanya maçıyla ilgili tam 35 milyon tweet atıldı

Brezilya-Almanya maçıyla ilgili tam 35 milyon tweet atıldığı bildirildi.

Brezilya-Almanya maçıyla ilgili tam 35 milyon tweet atıldı
Brezilya-Almanya maçıyla ilgili tam 35 milyon tweet atıldığı bildirildi.

Evening Standard gazetesi, bugün verdiği "Acı Tweet" manşetli haberinde, Almanya-Brezilya maçının, atılan 35,6 milyon global tweet ile Twitter tarihinde rekor kırdığını bildirdi.

Dünya Kupası'nda Brezilya'nın Almanya tarafından küçük düşürülmesinin Twitter tarihinde en çok konuşulan konu olduğuna dikkat çeken İngiliz gazetesi, formasını yiyen bir Brezilyalı erkek taraftarla sevinç içindeki bir Alman kız taraftarın yanyana resimlerini yayımladı.

7-1'lik hezimetin Rio de Janeiro'da şiddet olaylarına yol açtığına, Brezilya Cumhurbaşkanı'nın ulusa özür dilemek zorunda kaldığına ve son düdükte af dilediğine dikkat çeken gazete, Brezilya hezimetiyle kırılan tweet rekorunun daha önce Super Bowl ile kırılan 24.9 milyonluk tweet rekorunu geçtiğini yazdı.

İnternette yenilgi ile ilgili şakalar dışında, 6 dakikada Almanya'nın 4 gol atması üzerine yapılan yorumlar ve yaşanan şok atılan twetlere konu oldu.

Bir dakikada atılan tweet sayısında da yeni bir rekor kırıldı. Sami Khedira, Almanya'nın 5. golünü atarken dakikada 580.000 tweet atıldığı öğrenildi. Daha önceki rekor MTV Ödülleri sırasında Şarkıcı Miley Cyrus için dakikada atılan 360.000 tweetdi.

Brezilya medyasında "Utançların En Utancı" ve "Tarihin En Büyük Utancı" manşetlerinin olduğuna dikkat çekildi.

Evening Standard spor manşetinde de Brezilya'nın forvet oyuncusu Fred'in Brezilya'nın ömür boyu yara aldığına ve bu yaranın hiçbir zaman üzerlerinden kalkmayacağına inandığını yazdı. 

 
DÜNYA KUPASI
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER