DİĞER HABERLER

Atletizm Şampiyonası’nda tarihi başarı

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 10000 metrede yarışan milli atlet Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalya kazandı.

Atletizm Şampiyonası’nda tarihi başarı

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 10 bin metre finalinde milli sporculardan Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonda, erkekler 10 bin metre finalinde milli atletler Polat Kemboi Arıkan ve Ali Kaya, baştan sona önde koştukları yarışta ilk 2 sırayı elde etti.

Ay-yıldızlı sporculardan Polat Kemboi Arıkan 28.18.52'lik derecesiyle altın, Ali Kaya ise 28.21.42'lik derecesiyle gümüş madalyaya uzandı. Bu kategoride İspanyol Antonia Abadia ise 28.26.07 ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye, bu sonuçla şu ana kadar şampiyonada 3 altın, ikişer gümüş ve bronz madalya kazandı.

ATLETİZM DE TARİHİ BAŞARI

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan Yasmani Copello Escobar, 400 metre engellide altın madalya kazandı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam eden organizasyonun üçüncü gününde erkekler 400 metre engelli finali yapıldı. 

Milli atlet Yasmani Copello Escobar, finalde elde ettiği 48.98'lik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayarak altın madalya kazandı. 

Yarışta İspanyol Sergio Fernandez 49.06'lık derecesiyle ikinci, İsviçreli Kariem Hussein ise 49.10'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı. 

Türkiye, böylece şampiyonanın üçüncü gününde altın madalya sayısını ikiye çıkardı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER